9.3 C
Rapla
Pühapäev, 19 sept. 2021

Avis Utilitas Rapla uue hooaja koosseis hakkab ilmet võtma

Veel paar nädalat tagasi tundus, et Avis Utilitas Rapla koosseis jääb tulevast hooaega silmas pidades õige hõredaks, on nüüd read hakanud täienema. Viimase nädala jooksul on klubi teatanud lepingu sõlmimisest kahe uue mängijaga. Esmalt tuli teade Tom Kaldre liitumisest ning seejärel sai selgeks, et allkirja on paberile pannud ka Slovakkia koondise kogemusega mängujuht Mario Ihring.
Tom Kaldre on Eesti korvpallihuvilistele kindlasti tuntum nimi. Tegemist on Sven Kaldre noorema vennaga. Varem on ta mänginud meistriliigas nii G4S Noorteliiga, Tallinna Kalev/TLÜ kui ka BC Valga-Valka/Maks&Moorits ridades. Vigastuse järel end vahepeal I liigas taas üles töötanud mängumees on nüüd valmis uue hooga meistriliigasse naasma. Sarnaselt teise täienduse Saimon Sutiga on ka Kaldret viinud teed varem kokku peatreener Toomas Annukiga.
“Tean väga hästi Tomi motiveeritust, sihikindlust ja töökust ning võimekust panustada meeskonna ründemängu võrdselt hästi mõlemal tagamängija positsioonil. Samuti on tegemist sisuka kaitsemängijaga,” on uue täiendusega rahul peatreener Toomas Annuk. “Olen kindel, et Rapla on tema jaoks hea koht, kus on võimalus areneda ning edasi liikuda mängijana uuele tasemele.”
Mario Ihringu näol on tegemist teise välismaalasega uue hooaja koosseisus. Esimene oli ameeriklane Wajid Aminu, kes tähistas 1. septembril oma 22. sünnipäeva. Mario Ihring mängis möödunud hooajal Slovakkia klubi BK Inter Bratislavaga nii kohalikus kõrgliigas kui ka eurosarjas Europe Cup. Kuigi ise alles 22, on ta juba mänginud ka Horvaatia, Itaalia ja Poola meistriliiga klubides.
“Vaatamata noorusele jäi silma tema mitmekesine, loov ning küps tegutsemine võistkonna heaks. Tugevustena saan esile tuua hea pallivaldamise ning sööduoskuse, mis võimaldavad skoorida mitmel erineval moel – kas siis ise rünnates või “pick and rolli” olukordi mängides, aga samuti õigel ajal kaaslasi leides. Korralikud füüsilised parameetrid lubavad loota samuti mitmekülgset kaitsemängu,” iseloomustab uut mängijat peatreener Toomas Annuk. “Õnnestus teha põhjalik taustauuring, suheldes nii temaga koos mänginud mängijate kui ka varasemate treeneritega ja see kõik andiski meile kindluse tagaliini dirigendiks tuua küll noor, kuid piisava rahvusvahelise kogemusega talendikas korvpallur, kes on juba oma riigi rahvuskoondise mängujuht.”
Seni on Avis Utilitas Rapla teatanud lepingu sõlmimisest järgnevate mängijatega: Gregor Ilves, Saimon Sutt, Wajid Aminu, Tom Kaldre, Mario Ihring. Juba varasemast on teada, et meeskonnas ei jätka Indrek Kajupank, Rait-Riivo Laane ega Erik Keedus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised