13.8 C
Rapla
Teisipäev, 18 juuni 2024
SportKaspar Kasari ja Jakko Viilo lähevad elu tähtsaimale võistlusele

Kaspar Kasari ja Jakko Viilo lähevad elu tähtsaimale võistlusele

Reedel, 4. septembril antakse start FIA ralli maailmameistrivõistluste neljandale etapile Rally Estonia, mis sõidetakse Lõuna-Eesti teedel. Koos maailma parimatega asuvad starti Raplamaa juurtega Kaspar Kasari ja Jakko Viilo (Ford Fiesta R2).
Nende jaoks on tegemist debüütvõistlusega WRC sarjas ning Kasari ütles, et ühtlasi on see ka nende senise karjääri tähtsaim võistlus. Ta sõnas, et reedel minnakse starti positiivse emotsiooni pealt. Viimati võistlesid nad 23. augustil toimunud RedGrey Team Lõuna-Eesti Rallil ning saavutasid EMV 3 ning Estonian Junior Challenge klassis kolmanda koha. Ühtlasi oli tegemist ka WRC ralli eelse peaprooviga, mis andis kindlustunde, et autoga on kõik korras ning Kasari ja Viilo saavad minna rajale endast parimat andma.
“Kindlasti oli meie jaoks tegemist peaprooviga, sest teed on mõlemal võistlusel sarnased,” rääkis Kasari. Ta lisas, et WRC rallil startimine on tema jaoks suure unistuse täitumine ning plusspunkte lisab seegi, et võistlus toimub kodustel Eestimaa teedel. Juba varem on Kasari öelnud eesmärkide kohta, et rajale minnakse andma endast parimat ning ralli lõpus on näha, mis koha see annab. Kasari ja Viilo esindavad klubi OT Racing.
Konkurents saab olema tugev. Junior WRC klassis, kus sõidetakse esiveoliste Ford Fiesta R2 autodega, on nimekirjas 12 võistkonda. Eestlastest on seal esindatud Ken Torn ja Kauri Pannas, kes hoiavad WRC sarjas oma klassis kolmandat kohta. WRC sarja esimest kohta hoiavad rootslased Tom Kristensson ja Joakim Sjoberg, teised on Läti sõitjad Martins Sesks ja Renars Francis, mõlemad võistkonnad on kirjas ka Rally Estonial.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare