7.7 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportLõpuminutite draama! Hiline värav tõi Raplamaa JK-le magusa viigipunkti

Lõpuminutite draama! Hiline värav tõi Raplamaa JK-le magusa viigipunkti

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste teise liiga lõuna/lääne piirkonna 15. vooru mängus Raplamaa JK ja Viljandi JK Tulevik U21 vahel rullus lahti tõeline draama. Sisuliselt terve kohtumise kaotusseisus olnud Raplamaa JK suutis lõpuminutitel jõuda viigini ning lisas tabelisse väga magusa punkti.

Rapla Kesklinna kooli staadionil peetud kohtumises tõusis kodumeeskonna kangelaseks Erich-Raimond Stepanjuga, kelle lõpuminutite tabamus vormistas lõppskooriks 2:2. Mäng Raplamaa JK ja Viljandi JK Tulevik U21 vahel peeti pühapäeval, 30. augustil. Kohati paistis väljaku kohal päike ning siis kostitas ilmataat mängijaid vihmasabinaga. Enne mängu oli teada, et tegemist on võrdsete vastastega. Mõlemad asuvad teise liiga lõuna/lääne piirkonna turniiritabeli keskel – Raplamaa seitsmendal ning Viljandi kaheksandal kohal.
Mäng algas kodumeeskonnale kehvasti. Juba neljandal minutil määras kohtunik külaliste kasuks penalti, mille realiseeris Jude Joseph Catlin Barrow. Tulemusega 0:1 ka esimene poolaeg lõppes. Kohtumise 51. minutil kahekordistas Viljandi eduseisu ründaja Rainer Peips, kes pääses Raplamaa väravavahiga üks ühe vastu ning Martin Tilk oli selles olukorras võimetu. Peipsi värav tähendas, et mänguseis oli 0:2 külaliste kasuks. Kohtumise lõpuni oli 40 minutit ning Raplamaa pani peagi sisse järgmise käigu.
Sihikindlalt hakati otsima oma võimalusi ning need ka avanesid. Äärekaitsja Oliver Andres pääses karistusala äärelt löögile, kuid madal pall lendas väravast mööda. Ründaja Ahto Liivamäe pääses silmitsi vastaste väravavahiga, kuid i-le jäi täpp panemata. Läbimurre saabus 82. minutil. Kasti tulnud tsenderduse suunas peaga vastaste võrku Ken Krister Maalinn ning seis oli 1:2. See sütitas Raplamaa JK mängijaid veelgi. Kohtumise lõpuvileni jäi sel hetkel laias laastus kümme minutit ning mängijad tajusid, et viigini on võimalik jõuda. Algasid jõulised rünnakud. Vilja kandsid need kolmandal lisaminutil.
Raplamaa JK teenis vastaste kasti ääres karistuslöögi, mida läks andma Teet Kallaste. Ta tsenderdas palli pehmelt värava alla ning esimese hooga keegi löögile ei pääsenud. Pall põrkas maha ning esimesena jõudis selleni teisel poolajal vahetusest sekkunud Raplamaa JK mängija Erich-Raimond Stepanjuga. Tema pommlöök lendas täpselt lati alla, tehes seisuks 2:2. Mäng sellega tehtud ei olnud. Viljandi sai veel palli mängu panna ning rünnakugi üles ehitada. Jõuti ka pealelöögini ning pall oleks peaaegu Raplamaa väravasse lennanud. Viimasel momendil sai väravavaht Martin Tilk näpud vahele ning pall lendas vastaste nurgalöögiks. Sealt enam midagi ohtlikku ei sündinud ning peagi kõlas kohtuniku lõpuvile.
Kuigi Raplamaa JK oli sisuliselt 90 minutit olnud kaotusseisus, suudeti lõpuks ikkagi välja võidelda 2:2 viik. Raplamaa JK peatreener Alo Bärengrub rääkis, et viigivärav oli õhus juba varem. “Nägin kindlaid märke, et kutid pingutavad väljakul. Saime hea õppetunni, et kunagi ei tohi arvata, justkui mäng oleks lõppenud. Me pingutasime lõpuni ja saavutasime viigi,” sõnas ta.
Bärengrub lisas, et teenitud viigipunkt tundus võiduna ning Viljandi jaoks oli tegemist kahe kaotatud punktiga. Kõnekas oli ka see, et Viljandi JK Tulevik U21 koosseisus mängisid mitmed mängijad, kes teenivad regulaarselt mänguaega Premium Liigas nagu Martin Allik ja Rainer Peips. Lisaks tugevdasid külaliste koosseisu välismaalased Jude Joseph Catlin Barrow ja Jeremiah Jan Dabrowski.
Varem on Alo Bärengrub osalenud kohtumistes mängiva peatreenerina. Seekord jälgis ta tervet kohtumist väljaku äärest. “Väga loodan, et nii see jääbki. Treenerina on väljaku ääres lihtsam soovitud muudatust sisse viia,” rääkis ta ning lisas: “Mul oli reaalselt usku, et jõuame viigini. Me tegutsesime teisel poolajal selgelt paremini kui esimesel. Selle viigipunktiga tuleb selgelt rahul olla.”
Raplamaa JK alustas kohtumist koosseisus: Martin Tilk (VV), Oliver Andres, Kaupo Kantsik, Teet Kallaste, Raigo Noode, Ken Krister Maalinn, Karl Erik Strandberg, Ahto Liivamäe, Kristjan Suurjärv, Madis Nurmik, Hendrik Väli. Teisel poolajal sekkusid vahetusest Sten Kenert Maalinn, Ravel Toome ja Erich-Raimond Stepanjuga. Mängu jälgis väljaku ääres 80 pealtvaatajat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare