6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
KultuurLuulelõunal esines Sten-Olle Moldau

Luulelõunal esines Sten-Olle Moldau

Kolmapäeval, 2. septembril toimus Rapla keskraamatukogu juures Ehini pinkidel selle hooaja ainuke luulelõuna. Ainuke, aga see-eest väga tore! Esines laulja, helilooja, helitehnoloog ja -režissöör Sten-Olle Moldau. Olime palunud tal laulmise vahepeal rääkida, kuidas valmivad tema laulud, milline näeb välja loomeprotsess või kust tulevad laulusõnad. Sten-Olle jutustas väga siiralt ja südamlikult, kuidas käib lugude kirjutamise protsess, kust ta inspiratsiooni saab, mis teda on aidanud või seganud. Ma usun, et enamikule loominguga tegelevatele inimestele tuli see väga tuttav ette.

Sten-Olle esitas oma tuntud lugude paremiku, sealhulgas tänavu suvel väga kuulsaks saanud „Riburadapidi“, oli ka paar esmaettekannet. Kiita tuleb muusiku publiku köitmise oskust ja head diktsiooni.

Valter Uusberg kommenteeris ürituse järel, et kolmapäevasesse lõunaaega sobib luuletuste (laulusõnade) kirjutamisest rääkimine suurepäraselt ja seepärast võiks seda formaati jätkata ka talvel ehk siis saaliüritusena. Vaatame, kuidas pandeemia võimaldab lähiajal raamatukogus üritusi korraldada, aga luule lugemine ja luulest rääkimine jääb kindlasti raamatukogu üheks põhiülesandeks ja luulelõunate korraldamine aitab luulele mitut pidi läheneda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare