18.3 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
SportSelveri suurjooksul saab osaleda nii reaalselt kui ka virtuaalselt

Selveri suurjooksul saab osaleda nii reaalselt kui ka virtuaalselt

Kevadel ära jäänud Selveri suurjooks leiab aset laupäeval, 19. septembril. Sarnaselt eelmise aastaga on ka tänavu kavas Hepa 5 km ja Atla 10 km jooks ning lisaks poolmaraton, mis kannab nime Harviker 21,1 km jooks. Kõik distantsid on avatud nii reaalselt kui ka virtuaalselt.
Virtuaalne jooks tähendab seda, et inimene jookseb sama distantsi kuskil mujal, laeb oma tulemuse nutiseadme abil internetti ning läheb osalejana ikkagi kirja. Sedasi saadakse ka medal ja kõik muu, mis selle juurde käib. Eriti tugevat konkurentsi on oodata 10 kilomeetri distantsil, sest seal selgub Eesti meister maanteejooksus. Samuti on Tiit Rahkema toetusel pandud 10 km jooksus välja rahalised auhinnad.
Selveri suurjooksu korraldaja Donatas Narmont rääkis, et kümnes kilomeetris on rajal oodata Roman Fosti ja Tiidrek Nurme duelli. Kui ilmaolud on sobivad, võib Narmonti sõnul sattuda ohtu ka rajarekord, mille püstitas 2015. aastal Ibrahim Wachira Mukunga. Praegune rekord on 29 minutit ja 41 sekundit.
Üks uuendus võrreldes varasemate aastatega seisneb selles, et lastejooksud viidi üle Sadolini spordihoone juurde. Narmont selgitas, et selle taga on kaalutlus inimesi hajutada. Samadele kaalutlustele tuginedes on muudetud ka jooksustartide aega. Esmalt lähevad 19. septembril Rappeli keskuse juurest 5 kilomeetri rajale õpilased ning nende järel lähevad rajale ülejäänud 5 km läbijad. Poolmaratoni rajale minnakse kell 12 ning viimasena antakse start 10 km distantsile. Narmont tõi välja, et ka stardiajad on hajutatud selleks, et vähendada jooksjate omavahelist kontakti.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare