12.2 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
SportOlime läbi aegade edukaimad

Olime läbi aegade edukaimad

Mihkel Laurits, treener ja esindaja

Pärast viimast võistlust veebruarikuus Palal toimusid Tallinnas taas Eesti meistrivõistlused jõutõstmises. Viiruseoht on nüüd väiksem ja tõstepõrand Sparta spordiklubis oli laupäeval Eesti parimate lamades surujate päralt.

Võistlejaid oli tavapärasest vähem, aga kes selle raske aasta on üle elanud, olid vormis. Seda, et nii paljud suudavad oma tulemusi mitte üksnes hoida, vaid ka tunduvalt parandada, tuli imeks panna. Kaks meest surusid üle 300 kg, neist üks esmakordselt, ja ka nende seas, kes alla selle lävepaku jäid, oli palju tulemuste parandajaid.

Panime välja kuus noort (kaks võistkonda) ja kaks M4 veterani Märjamaalt ning 2019. aastal lamades surumises Eesti meistriks tulnud Jüri Haua Raplast. Võistlused algasid meile rabedalt, sest esimesel katsel nooruke Mariann Enok eksis, aga seejärel läks kõik edasi kui lepase reega. Ülejäänud mehed tegid oma parimad tulemused, võites medaleid ja karikaid ning suureks üllatuseks esmakordselt ka meeskondliku kaksikvõidu noorteklassis TÜ ASK ees. Rõõmu laialt!

2020. aasta Eesti meistritiitli lamades surumises pälvisid järgmised võistlejad: kuni 59 kg Gevin Pikani-Vanatua (57,5 kg), kuni 66 kg Markkus Maimets (60 kg), mõlemad Märjamaalt, ja kuni 83 kg kehakaalus Jüri Haud Raplast (182,5 kg). Hõbemedali võitis Mariann Enok kuni 63 kg kehakaalus (40 kg). Pronksmedali teenis väga tublilt kuni 74 kg kehakaalus esinenud Aleksander Vassiljev, kellel vanust vaid 14 aastat ja kes tunduvalt parandas oma möödunud aasta tulemust, surudes nüüd määrustepäraselt sirgetele kätele 110 kg.

Noorteklassi arvestuses tulid Eesti meistriteks Gevin Pikani-Vanatua, Mariann Enok, Markkus Maimets, Aleksander Vassiljev ja Alex Pullerits, kes surus kuni 93 kg kehakaalus 82,5 kg, ning M4 veteranide klassis absoluutarvestuses Mihkel Laurits, kel kehakaal kuni 105 kg ja tulemus 140 kg. Noorteklassis sai hõbemedali Germo Pikani-Vanatua (kuni 74 kg) tulemusega 100 kg. Veteranide M4 vanuseklassis kuulus Heino Maistele tulemusega 77,5 kg pronksmedal. Eesti meistrivõistluste absoluutarvestuses said oma kehakaalu kategoorias Germo Pikani-Vanatua neljanda, Heino Maiste, Alex Pullerits ja Mihkel Laurits viienda koha.

Kogutud kohapunktide järgi, kus läks arvesse kuus paremat tulemust, reastusid klubid järgmiselt:

1. SK Reval-Sport – 63

2. Märjamaa SK – 51

3. TÜ ASK – 47

4. SK Sparta – 33

5. Viljandi -12

6. Rapla – 12

Sel aastal seisavad ees veel kolmed Eesti meistrivõistlused jõutõstmises. Tartus üritab Eesti noorterekordeid viimast korda ületada Germo Pikani-Vanatua, kel selleks ka suured eeldused olemas enne juunioride klassi jõudmist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare