13.8 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
SportRaplamaa noored suvemängudel „Meri ja Päike“

Raplamaa noored suvemängudel „Meri ja Päike“

Ulvi Mägi

15 aastat on Eesti Koolispordi Liit korraldanud õpilastele-sportlastele suvemänge „Meri ja Päike“. 14 aastat toimusid mängud Hiiumaa kaunites kohtades, käesoleval aastal saadi kokku Tuksi spordibaasis. Sel aastal kuulusid Rapla maakonna delegatsiooni Rapla Vesiroosi kooli ja Kohila gümnaasiumi õpilased.

24.-26. augustil toimunud suvemängude eesmärk oli anda enne uue kooliaasta algust võimalus kõikidele osavõtjatele meeldejäävaks aktiivseks ühispuhkuseks ja -tegevusteks, pakkuda võimalikult erinevaid sportlikke tegevusi, et püsida eelseisva pingelise õppetöö ajal reibas ja tubli. Suvemängude läbiv tegevus oli eelkõige ikkagi sportlik pool, kuid seejuures mitte nii väga võistluslik, vaid pigem koostegemise lust ja lihtsalt rõõm liikumisest.

Mängud algasid maakondade delegatsiooniliikmete võistkondadesse jagamisega. Ühiselt valmistati võistkondade sildid ja lipud ning välja tuli mõelda võistkonna tutvustus õhtuse mängude avamise jaoks. Esimene sportlikum ühistegevus oli tuletõrjeolümpia, mille käigus tuli läbida 15 ala. Teise päeva tegemised ja spordivõistlused toimusid Roostal. Viidi läbi jalgpalliturniir, seigeldi Roosta seikluspargis, mängiti discgolfi, sõideti SUP-laudadega ning osaleti Päästeameti tuleohutuse ja merepääste koolitusel, mis oli igati hariv ja õpetlik.

Lõbusad ja positiivseid emotsioone täis sportlikud ja aktiivsed päevad lõppesid mõlemal õhtul seltskonnamängude ja tantsuga, mis on ka varasematel aastatel olnud noorte lemmikud. Viimasel mängudepäeva hommikul toimus võrkpalli- ja 3×3 korvpalliturniir ning RKM poolt ette valmistatud maastikumäng. Pinget, sportlikku hasarti ja tulihingelist kaasaelamist jagus kuni viimase mänguni.

Suvemängude lõpetamisel said kõik 127 mängudel osalenud noort kaela Arvo Tootsi valmistatud mälestusmedalid. Lõpetamisel tänati korraldajaid ning suurepärastele mängudele kaasa aitajaid ning kojusõit võiski alata. Meie noortelt suvemängudele saadud tagasiside oli igati positiivne ja kiidusõnu täis. Mängudel osalemine meeldis neile niivõrd, et nad sooviks osaleda ka järgmise aasta mängudel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare