16.1 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
UudisedRaplamaa prestiižseima ettevõtlusauhinna pälvis Tohi Distillery OÜ

Raplamaa prestiižseima ettevõtlusauhinna pälvis Tohi Distillery OÜ

Rapla maakonna prestiižseim ettevõtlusauhind on Aasta äritegu. 2019. aasta tegevuse eest pälvis selle Tohi Distillery OÜ, kelle tegevusalaks on kodumaise džinni tootmine. Ettevõte tegutseb Kohilas asuva Tohisoo mõisa kõrvalhoones ning sellest tuleneb ka joogi nimi. Nende tooted leiab kaubamärgi alt Tohi Gin ning neid müüakse nii kaubanduskettides kui baarides.

Aasta äritegu 2019 tunnustuse sai Tohi Distillery OÜ kätte neljapäeval, 17. septembril. Siis toimus Lõiuse külas, Höhle OÜ tehasehoones Raplamaa parimate ettevõtete tunnustamisõhtu. Kokku anti auhinnad välja neljas kategoorias peale mille olid veel lisakategooriad. Aasta 2019 uustulnuk Raplamaa ettevõtlusmaastikul on SushiMushi OÜ, kes tegutseb Raplas. Ühtlasi teenis SushiMushi esikoha ka rahva lemmiku hääletusel. Kategoorias „Rabav Raplamaa toode 2019” saavutas esikoha lambapiimajogurt, mida toodab Männiku Piimalambad OÜ Kehtna vallas. „Väike ja tubli” kategoorias pälvis esikoha OÜ Koogisahver, kes tegutseb Märjamaal. Igas kategoorias tõsteti lisaks võitjale esile veel kaks nominenti. Maakonna parimaks õpilasfirmaks 2019 nimetati Puit-Est, kelle tootmisvaldkonnaks on dekoratiivlambid.

Tohi Distillery OÜ esindaja Madis Kübar ütles peale tunnustuse vastuvõtmist, et ettevõtte tegevus on olnud midagi enamat kui lihtsalt maitsva joogi valmistamine. Ühtlasi on see olnud ka Tohisoo mõisa ühe kõrvalhoone renoveerimine, kus ettevõtte tegevus praegu käib. Kokku kuulub meeskonda kuus-seitse inimest. Pooltele neist on tegemist põhitööga. „Meil on olnud õnne, et oleme saanud töö ja hobi ühendada,” sõnas Kübar.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ma arvan
18. sept. 2020 09:29

Läks õigesse kohta. Äge värk.