15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
SportMart Tiisaar ja Kusti Nõlvak piirdusid EM-il alagrupiturniiriga

Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak piirdusid EM-il alagrupiturniiriga

Kabalast pärit rannavõrkpallur Mart Tiisaar moodustab koos tiimikaaslase Kusti Nõlvakuga Eesti parima rannavõrkpallipaari. Möödunud nädalavahetusel osalesid nad Lätis Jurmalas Euroopa meistrivõistlustel.

Tiisaar sõnas, et tegemist polnud mitte ainult hooaja kõige tähtsama, vaid tegelikult ka ainsa suure võistlusega. Kahjuks teeniti alagrupis kaks kaotust ning sellega oli turniir Tiisaare ja Nõlvaku jaoks läbi.

Alagrupiturniiri järel väljalangemine oli eestlastele selge pettumus. Nädal enne EM-i võisteldi Vilniuses maailmakarikaetapil ja seal teeniti karjääri esimene etapivõit. Lootused olid kõrgel. EM-i esimeses kohtumises mindi vastamisi 2015. aasta Euroopa meistrite, lätlaste Aleksandrs Samoilovsi ja Janis Šmedinšiga. Lätlased võtsid veenva 2:0 võidu. Esimese geimi võitsid nad tulemusega 21:17 ning teise tulemusega 21:18. Küll aga kulgesid mõlemad geimid võrdselt ning oma võimalused olid ka eestlastel.

Teine kohtumine pidi esialgu toimuma neljapäeval, 17. septembril, kuid tormituulte tõttu lükati see edasi reede peale. Vastamisi mindi austerlaste Alexander Huberi ja Cristoph Dressleriga. Eestlased võitsid 56 minutit väldanud matši avageimi 24:22, kuid jäid järgnevas kahes alla 14:21 ja 17:19. Sellega oli eestlaste turniir läbi. Euroopa meistriteks krooniti norralased Anders Mol ja Christian Sörum. Finaalis alistasid nad Venemaa paari Oleg Stojanovski ja Vjatšeslav Krasilnikovi tulemusega 2:0.

Küsimustele vastab Mart Tiisaar

Kas võib öelda, et Euroopa meistrivõistlused olid teie jaoks käesoleva hooaja olulisim võistlus?

EM oli põhimõtteliselt isegi käesoleva hooaja ainus võistlus. Loomulikult osalesime kodusel karikasarjal ja võistlustel Lätis, Soomes ning isegi Vilniuse maailmakarikaetapil, kuid kõik see oli ikkagi ettevalmistus Euroopa meistrivõistlusteks.

Kuuldavasti lükkus üks teie mäng tuulise ilma tõttu edasi. Kui suur mõju oli ilmal sellele turniirile?

Korraldajatele oli see kindlasti väga suur mõju, aga mängijatele mitte nii suur. Ühe vaba päevaga peab iga mängija hakkama saama, kõik mängud peeti väga heades tingimustes.

Kaotasite kaks mängu. Kas mõlemad vastased tundusid lootusetult tugevad või oleks heal päeval suutnud neist jagu saada?

Mõlemad vastased on võidetavad ning oleme ka mõlemaid võitnud. Võiks öelda, et teisele mängule läksime vastu pigem isegi favoriitidena ja endale sai ka favoriidi koorem peale pandud, mis mängu häiris päris palju. Siiani arvan, et ei peaks olema head päeva, et tulla EM-il esimese poole sekka, vaid see võiks olla hetkel meie tase.

Kui suur see pettumus on, et te alagrupist edasi ei pääsenud?

Pettumus on mõistagi suur, kuna tegu on ainsa võistlusega sel hooajal ja tegelikult olime leidnud suve jooksul enda mängus kindlust, mis oleks võinud meid teenida oluliselt paremini.

Mis on nüüd järgmised võistlused, milleks valmistute?

Nüüd edasi võistluste kohta infot ei ole. Koroona jälle hoogustub ja eks ole näha, loodetavasti ikka maikuus olümpia valikmängud toimuvad ning hetkel hakkamegi juba selleks valmistuma. Palju aega puhkamiseks ei plaani jätta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare