9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportRapla jooksuklubi teenis Pärnu-Jaagupi poolmaratoni teatejooksus esikoha

Rapla jooksuklubi teenis Pärnu-Jaagupi poolmaratoni teatejooksus esikoha

Mardo Lundver

Pärnu-Jaagupi spordikeskus ootas 13. septembril kehaliselt aktiivseid ja tervislikke eluviise harrastavaid inimesi. Muude aktiivse iseloomuga tegevuste kõrval leidis aset ka 17. Pärnu-Jaagupi poolmaratoni teatejooks.
Võistkond pidi koosnema kuuest jooksjast ning etapid vastavalt 2,5-5-2,5-5-2,5-3,5 kilomeetrit. Rapla jooksuklubi, väike, aga tubli, suutis välja panna koguni 18 jooksjat!
Meie klubi jaoks on tollest vahvast võistlusest nüüdseks saanud juba omamoodi traditsioon. Meeskonna esindus läks kaitsma kahe eelneva aasta esikohta. Rapla jooksuklubi käes on ka 2018. aastast pärit senikehtiv rajarekord 1:06.51. Selgi aastal, vaatamata sellele, et me ei saanud erinevatel mõjuvatel põhjustel komplekteerida parimat võimalikku koosseisu, oli eesmärgiks esikoht. Niiviisi asusid raplakad pärnakaid kimbutama.
Avavahetust jooksis meil Karol Hanga, kes andis oma vahetuse üle 19-sekundilise kaotusega. Pärnakad olid ette rebinud. Kas see oli otsustav äraminek ning jäämegi tagaajajate rolli ja peame kolmandal katsel leppima teise kohaga ja pärnakad saavad võidurõõmu nautida? Pinge kasvas. Teadmatus eesootava osas oli suur. Jooksuareenile asus Mardo Lundver, kes sai kirja päeva parima 5 km aja 15.49 ning suutis Eesti jooksueliiti kuuluvalt Enari Tõnströmilt tagasi võita 13 väärtuslikku sekundit – vahe seega pelgalt 6 sekundit. Lootus säilis.
Oli Eric-Richard Peningi kord särada. Seda noormees ka tegi ja oi kuidas – lidus nii võimsalt, et esimest korda asusime liidripositsioonile. Edumaa 20 sekundit, kuid kõik oli jätkuvalt lahtine. 5 km hakkas läbima meie nii-öelda must lammas Mario Markus. Tema etteastest sõltus vägagi palju. Ehk kas käsi kullas või seesamune mullas. Klubikaaslased elasid häälekalt kaasa ja ergutasid. Iga sekund oli arvel. Jalga sirgeks ei saanud lasta. Seegi vahetus õnnestus ning enne paari viimast jooksjat oli meie eduseis kasvanud 1.01-ni. Kas tõesti tuleb ära? Pulss tõusis kosmilistesse kõrgustesse…
Vanameister Risto Ütsmüts, jooksev treener, kes jätkuvalt vaatamata kõrgele vanusele teeb jooksuradadel silmad ette nii mõnelegi nooremale konkurendile, hoidis stoilise rahuga liidripositsiooni. Kogemus maksab ja seda on Raplamaa tituleerituimal võhmamehel omajagu. Pilk stopperile – edu 40 sekundit. Pärnakad pole veel alla andnud. Ankrumehed otsustavad võistluse saatuse. Teet Kokk pani i-le võimsa punkti ning finišis oli raplakate eduseis pärnakate ees 1.29. See on võit! Tiimikaaslasi valdas rahulolu ja võidurõõm. Ei oldud asjata nii kaugelt kohale sõidetud. Kolm ongi ju teatavasti kohtuseadus. Resultaadiks 1:08.16. Igati soliidne tulemus.
Rapla jooksuklubi naiskond võistles koosseisus Karmen Langi, Ritve Reinumäe, Birgit Veldi, Triin Erala, Catherine Randlaht ja Anete Randma. Neiltki väga tubli esitus. Täppsportlaste naiskonna järel teine koht, ajad vastavalt 1:21.31 ja 1:22.41. Noorte segavõistkonnalgi oli au magusat võidurõõmu nautida. Osalesid Villem Suuroja, Artur Skatškov, Ketlin Kõiv (jooksis Anne-Riin Peebu vigastuse tõttu kaks 2,5 km vahetust), Kevin Jõesoo ja Hardi Voomets. Nendel kulus võistlusmaa läbimiseks aega 1:20.46. Võistkondi oli kokku 16.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare