9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportRaplamaa toetas rekordipüstitust 5158 vabaviskega

Raplamaa toetas rekordipüstitust 5158 vabaviskega

Korvpalliliit korraldas laupäeval, 19. septembril Eesti korvpalli 100. sünnipäevaks üleriigilise vabavisete Guinnessi rekordiürituse, mille eesmärk oli tabada vähemalt 100 000 vabaviset. Loodetud tähiseni jõuti kell 16.28, kokku visati 76 paigas 114 357 korvi.

Raplamaa pinnal tabati rekordi toetamiseks 5158 vabaviset. Neid sooritati neljas kohas – Rapla keskväljakul, Kuusiku metsapargis, Kohilas ja Kivi-Vigalas. Enim tabamusi saadi kirja Kivi-Vigalas, kus korvi läbis 2120 vabaviset. Tegemist on sümboolse arvuga. Marko Kreuz, kes Kivi-Vigalas vabavisete viskamist korraldas, rääkis, et 2020 sümboliseerib käesolevat aastat ning 100 tähistab Eesti korvpalli sünnipäeva.

Viskamist alustati hommikul kella kümnest ja seda tehti õhtul kella kuueni kahe korvi all. Kreuz rääkis veel, et viskajaid oli nii kohalike elanike seast, kuid osalejaid oli kaugemaltki, näiteks Tallinnast, Pärnust ja Märjamaalt. Avatud oli see kõigile huvilistele. Täpsemad viskajad tabasid Kreuzi sõnul kümnest viskest üheksa. “Loopimine käis pidevalt. Hommikul kella kümnest alustasime ja õhtul kuueni välja,” sõnas ta.

Viskeid sooritati ka Rapla keskväljakul. Viskamine oli samamoodi avatud nii tänavalt tulijatele kui ka korvpalliga tihedamalt seotud inimestele. Osalejate seas olid Avis Utilitas Rapla mängijad, Rapla korvpallikooli õpilased, samuti fännid. Päeva lõpuks tuli tabamusi kokku 1814.

Kohilas korraldas viskamist mõisakooli õpetaja Kadri Talts. Viskeid sooritati ühe korvi all ning kirja läks 824 tabamust. Talts rääkis, et viskajate seas oli palju mõisakooli õpilasi, kuid osalejaid oli teisigi. Küll aga oli enamik neist korvpalliga varem kokku puutunud ning tänavalt uudistajaid oli vähem.

Neljanda kohana visati Raplamaal vabaviskeid Kuusiku metsapargis ning seda üritust vedas Maarika Nurmsoo. Viskamas olid korvpallilapsed, kes samal ajal osalesid Raplas Sadolini spordihoones toimunud traditsioonilisel Sügisturniiril. Kuusikul oli korv avatud ainult kindlatel kellaaegadel ja seal saadi kirja täpselt 400 tabamust. Nurmsoo ütles, et see oligi eesmärk. Kui rakendada lihtsat matemaatikat, tulebki välja, et Raplamaa pinnal tabati laupäeval 5158 vabaviset.

Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi kommenteeris laupäevast sündmust nii: “Suur tänu kõikidele korvpallisõpradele, korraldajatele, kohtunikele ja teistele, kes tegutsesid täna kui üks võistkond. Korvpall on meie mäng ja tänane on selle ehe näide – Eesti inimesed tulid ühise eesmärgi nimel välja ja näitasid taas kord hingestatust. Võimas!” Kõige rohkem viskeid tabati Tartu Ülikooli spordihoones asunud viskekeskuses, kus kokku läbis rõnga 7985 viset. Huvilistele oli seal avatud suisa kaheksa korvi. Korvpalliliit saadab kogu videomaterjali Guinnessi rekordite raamatu kontorisse, kus see kõik 18 kuu jooksul üle vaadatakse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare