23.8 C
Rapla
Kolmapäev, 17 juuli 2024
UudisedJüri Võigemast pälvis Eesti Linnade ja Valdade Liidu teenetemärgi

Jüri Võigemast pälvis Eesti Linnade ja Valdade Liidu teenetemärgi

Laupäeva õhtul tunnustati Estonia kontserdimajas esmakordselt ajaloos Eesti Linnade ja Valdade Liidu teenetemärgiga inimesi hindamatu panuse eest Eesti omavalitsussüsteemi arengusse. Liidu 100. aastapäevale pühendatud vastuvõtul tunnustati Eesti omavalitsussüsteemi ülesehitamise juures olnud 11 olulist inimest, kellest üks on liidu endine tegevdirektor ja Keskerakonna liige Jüri Võigemast.

Teenetemärgi pälvisid veel Taavi Aas, Jüri Ellram, Pekka Granqvist, Sulev Liivik, Sulev Mäeltsemees, Jüri Mölder, Garri Raagmaa, Toomas Sepp, Jaanus Tamkivi ja Sirje Tobreluts.

Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhatuse esimees Tiit Terik sõnas tunnustusõhtul teenemärgi saanud inimeste kohta, et tegemist on väärikate inimestega, kelles igaüks on andnud väga olulise panuse nii omavalistuste kui ka Eesti Linnade ja Valdade taasloomisesse ja kesmisesse. Suuresti tänu neile on Teriku arvates meie omavalitsused ja omavalistuste koostöö niivõrd kõrgel tasemel.

Peaminister Jüri Ratas toonitas oma tervituskõnes Eesti Linnade ja Valdade Liidu olulisust kohalike omavalitsuste esindamisel. “Tugevad ja tegusad omavalitsused on inimkeskse ning arenguvõimelise riigi vundament. Seetõttu peab meie vahel valitsema headele partneritele omane koostöö. Üheks näiteks, et see juba toimib, on taastatud iga-aastased eelarvekõnelused. Nende tulemusena on valdade ja linnade tulubaas jõudnud taas eelmise majanduskriisi eelnevale tasemele. Ees on ka rida väljakutseid alates omavalituste veelgi suuremast iseseisvusest ja selgemast rollist kuni iibe ja inimeste tervise parandamiseni,” rõhutas peaminister.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare