9.4 C
Rapla
Esmaspäev, 3 okt. 2022
spot_imgspot_img

Sindis pangaautomaati lõhata üritanud moldovlased katsetasid röövi ka Raplas

15. septembri varajastel tundidel kärgatas Sindi linnas Pärnumaal plahvatus, millega üritati õhku lasta Konsumi kaupluse juures asuv pangaautomaat. Katse ebaõnnestus ning raha kätte ei saadud. Nüüd on selgunud, et kurikaelad katsetasid sarnast tempu ka 3. septembril Raplas, kuigi raha üritati kätte saada puurimise, mitte plahvatuse teel. See katse ebaõnnestus samuti.

Politsei on teo toimepanemises kaks kahtlustatavat Moldova elanikku kinni pidanud. Prokuratuuri taotluse peale võeti mõlemad mehed kaheks kuuks vahi alla. Selgitab Jaan Aas, Rapla politseijaoskonna juhtivuurija: „3. septembri öösel üritati Raplas Tallinna maanteel asuvast sularahaautomaadist varastada sularaha. Politsei sai lõhutud sularahaautomaadi kohta teate sama päeva hommikul, kui lõhkumise avastas tööle tulnud hooldusfirma töötaja. Politseinikud tuvastasid, et sularahaautomaadist üritati raha kätte saada puurimise ja elektroonilise mõjutamise teel. Õnneks jäi kurjategijate tegu pooleli ja raha nad kätte ei saanud. Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku varguse paragrahvi alusel.

15. septembril üritati raha kätte saada Sindi Konsumi sularahaautomaadist. Varguse katse toime pannud kaks meest tabas politsei juba samal päeval. Uurimise käigus tuvastasime, et samad mehed panid toime ka Rapla sularahaautomaadi varguse katse. Mehed peeti kinni ja võeti vahi alla.“

Prokuratuuri kommentaari andis prokurör Kaido Tuulemäe: „Prokuratuuri hinnangul on kogutud piisavalt tõendeid, et kahtlustada Sindis korraldatud plahvatuses kaht Moldova elanikku. Samuti seovad tõendid samad mehed mõni nädal tagasi Raplas lõhutud sularahaautomaadiga. Meie jaoks on see piisav märk tegevusmustrist ja ohust, et sama võidaks üritada uuesti, seetõttu taotles prokuratuur möödunud nädala neljapäeval meeste vahistamist. Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse ja mõlemad mehed võeti kaheks kuuks vahi alla.“

Räägib Nils Sempelson, Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht: „Sel aastal on Eestis toime pandud kokku 10 varguse katset sularahaautomaatidest, neist kolm Lääne prefektuuri piirkonnas. Enamasti on automaatidest üritatud raha kätte saada kas gaasiplahvatuse või lahtikangutamise teel. Õnneks pole sel aastal kellelgi õnnestunud raha kätte saada. Siiski ulatuvad lõhkumisega tekitatud kahjud kümnete tuhandete eurodeni. Enamasti tabab politsei toimepanijad, tehes vajadusel koostööd partneritega teistest riikidest. Tegusid panevad enamasti toime välismaalased, kes on sarnaseid vargusekatseid üritanud ka teistes Euroopa riikides.

Kui keegi näeb pealt võimalikku vargust või avastab sularahaautomaadi juurest midagi kahtlast, tuleb sellest teada anda kas kaupluse turvamehele või teavitada 112.“

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised