-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
KultuurSuvelugemise programm on jätkuvalt lastele vajalik

Suvelugemise programm on jätkuvalt lastele vajalik

Rapla keskraamatukogu

Rapla keskraamatukogu taotles raamatukogude maakondlikele lastetegevustele toetust regionaalse kultuuritegevuse toetusprogrammist ja Raplamaa Omavalitsuste Arengufondist. Suvelugemine hõlmas sellest projektist kõige suurema osa ja tänu toetusele saime iga valla parimad lugejad viia õpetlikule ja elamuslikule preemiareisile Haapsallu. Veel kuulusid projekti alla Netikirjariini ja illustratsioonide konkursi „Mina näen nii 3“ korraldamine ning eraldi nelja valla väikeste lugejate kohtumine lastekirjanik Kadri Hinrikusega.

Rapla vallas läks “Suvelugemine” ka sel aastal hästi. Osalejaid oli küll pisut vähem kui eelmistel aastatel, kuid eks numbrid langesid kevadise eriolukorra tõttu igas valdkonnas. Lapsi liikus suvel raamatukogudes lihtsalt pisut vähem.

Endiselt on kõige usinamad lugejad 7-12-aastased lapsed. Vanemad lapsed eelistavad rohkem valida meelepärast kirjandust ise ja sellega soovime tuleval suvel arvestada.

Uuendusena pakkusime 7.-9. klasside lastele lugemiseks ingliskeelseid raamatuid ja seda põhjusel, et teismelistele ilmub eestikeelset kirjandust üpriski vähe.

Suvelugejate lemmikraamatud Rapla KRK-s leiab raamatukogu lastelehelt.

Bussitäie parimate lastega tegime läbi toreda preemiareisi, milleks oli Haapsalu muuseumide aardejaht. Eelmise aasta kogemus näitas meile, et preemiareis meeldib lastele väga ja sel põhjusel jätsime teist aastat ära ülemaakondliku tänuürituse, kuhu kogunes alati ligi 200 last. Praeguseid olusid arvestades ei pidanud me sobivaks kutsuda kokku ühte ruumi nii suurt hulka lapsi.

Kõik maakonna vallad kasutasid võimalust käia oma parimate lugejatega Haapsalus.

Rapla vald eraldi parimaid lugejaid seekord välja ei toonud, sest tähtsustame lugemist ja lugemise kvaliteeti, mitte raamatute hulka. Kõige lugemishimulisemad lapsed saidki osaleda preemiareisil.

Haapsalus said suuremad ja väiksemad lapsed aardeid jahtida raudtee- ja sidemuuseumis, Haapsalu linnuses, Iloni Imedemaal, Haapsalu raekojas ja Laikmaa majamuuseumis. Lõunat pakkus lastele Talumehe Kõrts.

Tagasiteel lapsi küsitledes veendusime taas, et selline programm on väga vajalik. Lastele meeldib lugeda ja suvelugemine on osutunud üheks aasta oodatuimaks ettevõtmiseks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare