20.5 C
Rapla
Reede, 24 mai 2024
SportEve Haggi võitis rakendispordi Eesti meistrivõistlustel hõbeda

Eve Haggi võitis rakendispordi Eesti meistrivõistlustel hõbeda

Septembrikuu viimasel ja ootamatult suvesoojal nädalavahetusel peeti Tartumaal Sirgu külas perekond Saksa ratsakompleksis Eesti meistrivõistlused rakendispordis, kus kuldmedalit väärinud tulemuse sõitis välja Ülar Raudsepp tori hobusega Friidom. Hõbemedali võitis Lau külast pärit Eve Haggi samuti tori hobusega Vairi.


Tegelikult sai võistlustel küll teise koha külalisvõistleja Soomest, Leena Kalalahti, kes arusaadavalt tiitlivõistluse konkurentsis ei osalenud. Täpsussõidus pudenes nii Raudsepal kui ka Haggil üks pall ja nii mindigi maratonile arvestatavalt väikese vahega 1,08, mis kiiruskatsete aegades tähendab kuue takistuse kohta vaid 4,32-sekundilist vahet. Võistlusklassi liidriks tõusis samas soomlanna, kes läbis koonusraja puhtalt.
Maratonirajal läks asi pinevaks, kui Raudsepp ajas esimesel takistusel maha palli, mis lisab kaks karistuspunkti ehk ajaliselt kaheksa sekundit. Nii tõusis hetkeks liidriks Ülar Raudsepast reaalajaga 1,5 sekundit aeglasem olnud Eve Haggi. Järgnevatelgi takistustel käis pingeline aegade võrdlus, kuid kõikjal oli pisut kiirem Raudsepp, kes kindlustas tänavu kulla. Eve Haggi järel sai pronksmedali Urmas Saks.
Eve Haggi võistlusjärgne kommentaar: “Olen sisemiselt rahul. Minu hobune jättis poolteist kuni kaks aastat võistlemist vahele, sest ta sünnitas varsa. Sel ajal ei saanud treeninguid teha ning tegelikult jätkasime nendega alles juunis. Tuli nii endale kui ka hobusele meelde tuletada, kuidas kõige raskemad elemendid käivad. Kui rääkida Eesti meistrivõistlustest, olime tegelikult terve võistluse vältel konkurentsis ja alla ei andnud. Hobune oli väga tubli ja tegelikult terve minu tiim samuti.” Eve Haggi on tulnud rakendispordis Eesti meistriks ühe korra ja see juhtus aastal 2014.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare