3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportKehtnas avati uus discgolfirada

Kehtnas avati uus discgolfirada

Mariliis Vest

Esmaspäev kostitas imeilusa sügisilmaga, mille saatel avati Kehtnas värskelt valminud discgolfirada. Üheksa korvi on avatud kõigile huvilistele, kuid suunatud eelkõige noortele ja lastele.

Kevadel avas Kehtna vald huvitegevuse taotlusvooru, kuhu Kehtna põhikooli õpetajad Ragne Falilejev ja Kersti Mäevälja kirjutasid projekti mõttega pakkuda lastele discgolfi huviringi. Kehtna valla spordi- ja noorsootööspetsialist Artur Ojasalu ütles, et vallamajas nähti projektil potentsiaali ja otsustati, et võiks seda teha suuremalt ning püstitada püsiv discgolfi park. Seega, kui esialgu plaaniti osta mõned jala peal seisvad korvid, mida on võimalik kasutada nii siseruumides kui ka õues, otsustas Kehtna vald anda oma panuse ja loodi üheksa korviga korralik rada.

Discgolfi park saab alguse Kehtna kutsehariduskeskuse peamaja esiselt pargialalt, kus asetseb kolm rada. Edasi läheb rada üle tee kooli endiste ühiselamute juurest, sealt poe poole ning ringiga tagasi Kehtna KHK peahoone juurde. Ojasalu ütles, et kui mõõta otse viskealadelt korvideni, on raja pikkus 500 meetrit, aga mängides ja jalutades tuleb pikkuseks ca 800 m. Suur rajainfo skeem on paigaldatud laululava kõrvale ja iga raja spetsiifiline info on viskeala juures. Igal korvil on põhjas ka nool, mis näitab järgmise korvi asukohta. Ojasalu ütles, et isegi kui tegemist on väikese pargiga, on ka selliseid radu, mida on algajal nelja viskega täiesti normaalne läbida. „Enamik radadest on tehnilised, kus ei pea olema pikka viset, aga peab olema täpsus, et hästi sooritada.“

Kuigi ideaalis on Ojasalu sõnul pargis ümberringi ruumi küll, ei taheta tekitada olukorda, kus inimestel ei ole võimalik rahulikult kõndida. Seetõttu arvas ta, et ilmselt jääbki rada 9 korviga, nagu ta praegu on. „Kahjuks on Eestis tihtipeale see probleem, et discgolfi rajad satuvad näiteks terviseradadele. See rada on hästi hoolikalt niimoodi paigutatud, et õnnetusjuhtumid oleksid võimalikult vähetõenäosed, kuigi siin kõrval on nii sõidu- kui ka kõnniteed.“ Üheksa korvi on discgolfis pool standardist.

Ojasalu sõnul on põhiidee panustada algajasõbralikkusesse, ehk et pered, kes ei ole saanud selle alaga tegeleda, saavad tulla seda harrastama. „Tihti on nii, et lapsed lähevad perega rajale ja peavad tegema 5-7 viset, et korvini jõuda. Selle raja peal on reaalne, et kui laps õpib natuke mängima, saab ta juba 2-3 viskega,“ selgitas ta. Seega on raja eesmärk tekitada huvi. Huviring alustab Kehtnas tänasest, 7. oktoobrist ning esialgu toimub see põhikooli 3.-4. klassi õpilastele. Tulevikus plaanitakse korraldada kindlasti just koolinoortele mõeldud võistlusi. Lisaks korvidele varustati huviring 30 kettaga ja kotiga, mis tähendab, et iga osaleja saab kolm ketast: lähimaa, keskmaa ja kaugmaa ketas.

Parki finantseeris osaliselt riiklik huvihariduse toetus ning teise poolena Kehtna vald. „Tahaksin tänada kõiki, kes meile vabatahtlikult appi tulid, ja ma loodan, et sellest rajast on väga suur kasu. Et siit tuleb mängijaid ja harrastajaid, kes seda ala naudivad,“ ütles Ojasalu. Discgolfi raja avamisel on saanud tavaks teistmoodi lindi läbilõikamine ehk eri osapooled võtsid kätte kettad, läksid esimese korvi juurde ning viskasid vahetust lähedusest korvi sisse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare