-1.2 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
UudisedKohila mõisa tall-tõllakuur kandideerib Muinsuskaitseameti aastapreemiale

Kohila mõisa tall-tõllakuur kandideerib Muinsuskaitseameti aastapreemiale

Muinsuskaitseamet tegi suvel üleskutse esitada kandidaate aastapreemiatele. Aastapreemiaga tänab ja tunnustab amet parimaid inimesi ja eeskujulikumaid näiteid kultuuripärandi säilitamise ning arendamise valdkonnas. Esmakordselt said konkursile kandidaate esitada kõik soovijad. Žürii on pakutud kandidaadid üle vaadanud ja valinud välja iga kategooria nominendid.

Aastapreemiad jagatakse tänavu välja kümnes kategoorias. Kategooria „Hästi restaureeritud mälestis” üheks viiest nominendiks on Kohila mõisa tall-tõllakuur, kuhu seadsid end septembri alguses sisse Kohila mõisakooli algklassid.

Nominenti kirjeldatakse järgnevalt: Kohila mõisa tall-tõllakuuri taastamine on suurepärane näide kogukonna eesmärgistatud ühistegevusest, mille tulemusena on korda saanud veel üks ajalooline hoone. Kohila mõisa tall-tõllakuur seisis poolpõlenuna aastaid tühjana ja kandis kohaliku tondilossi tiitlit. Pärast 2013. aastat olukord muutus. Kohaliku kogukonna initsiatiivil asutatud Kohila Mõisakoolil tekkis vajadus leida õppetööks sobiv hoone. Võeti vastu julge otsus taastada selleks otstarbeks ajalooline tall-tõllakuur. Kogu protsessi teeb erakordseks asjaolu, et põhiosa planeerimisest ja projekteerimisest teostus kogukonna vabatahtliku töö ja annetuste tulemusel. Täname ajaloolisele hoonele uue elu andmise eest!

Aastapreemiate laureaadid selguvad 14. oktoobril.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare