3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportJärvakandis selgusid Eesti murdmaajooksu meistrid

Järvakandis selgusid Eesti murdmaajooksu meistrid

Marko Lundver

Pühapäeval selgusid Järvakandis Eesti murdmaajooksu meistrid alates U14 vanuseklassist kuni täiskasvanuteni. Rapla jooksuklubi oli väljas 11 võistlejaga, koju toodi nii kuld-, hõbe kui ka pronksmedalid. Kokku osales jooksul 257 võistlejat.

Asjaolu, et Raplamaal üldse nii suure kaliibriga riikliku tähtsusega kõrgetasemeline mõõduvõtt toimub, on reaalsuseks saanud tänu tubli rajameistri Marko Matsoni hingestatud ja hoolsale tööle. Seetõttu võib Järvakandi terviserada pidada üheks Maarjamaa parimaks. Kindlasti pole selline võistlus väikese alevi jaoks viimane, sest võistlejate tagasiside on seni olnud valdavalt positiivne.

Kui luubi alla võtta aga sportlikud tulemused, suutis Rapla jooksuklubi taas hoida lippu kõrgel. Klubi vaatevinklist päeva parima resultaadi eest hoolitses Erik Horni treenitav Kevin Jõesoo, kelle kaela riputati U16 2 km jooksu kuldmedal. 39 osaleja seas tuli võiduajaks 5.58. “Arvasin enne võistlust, et jooks tuleb raskem – konkurents oli tihe ja polnud pikalt korralikku jooksutrenni teinud. Lisaks osalesin eelmisel päeval korvpallivõistlustel. Õnneks olid ilm ja vorm head, mis tagas ka positiivse tulemuse,” lausus võidumees.

Kalev Hõlpus, klubi teine produktiivseim medalimasin, võitles U20 3 km distantsil ajaga 9.16 välja hõbemedali. “Tunne oli hea nii enne kui ka pärast võistluspäeva. Teine koht näis kindel olevat ja põhikonkurent Robert Telpt, võiduajaga 9 minutit, oli väga heas vormis. Võtsin endale enam-vähem mugava tempo ning jooksin teisel positsioonil algusest lõpuni. Pronksimees pidas 1,5 km vastu, kuid siis hakkas vahe sisse tekkima. Üle tüki aja üks positiivne võistlus,” võttis Risto Ütsmütsi õpilane oma etteaste kokku.

U18 2 km krossijooksult tuli Triin Eralale pronksmedal tulemusega 6.59. “Enne jooksu väga pabistasin. Konkurente oli palju ja paar nädalat enne võistlust jäin kahjuks haigeks. Seepärast kahtlesin oma vormis ja medalivõimaluses. Sellegipoolest õnnestus jooks päris hästi. Esimene ring läks lihtsalt, raskeks läks teise ringi järsul tõusul, ei saanud kuidagi mäest üles. Siis läksid Mari-Mai Ruus ja Anete Randma, vastavalt võitja ja teise koha omanik, mööda ja tegid väikese vahe sisse. Olen rahul, et sain medali ja jooksin aja alla seitsme minuti.”

Naissugu oli sel konkreetsel jooksul esindatud ka orienteerumistaustaga Brigitte Pankeriga, kes ajaga 7.51 saavutas kümnenda koha. Anne-Riin Peep, kes taastumas vigastusest, oli kaheteistkümnes (7.56). Naiste 6 km jooksus saavutas Laura Piiper, kes alles hiljuti jooksis maratoni, 8. koha (25.01). Karmen Maripuu, debütant nii kõrgel tasemel, lõpetas U16 1,5 km distantsil ajaga 6.39, koht 26.

Kui rääkida veel debütantidest, hoolitses päeva ühe suurima õnnestumise eest U14 1 km heitluses Hugo Särev. Noorsportlane oli algusest lõpuni kullaheitluses, kuid paraku pidi leppima esimesel tõsisemal katsel neljanda kohaga (3.04). Osalejaid oli selles jooksus koguni 29 ja medal jäi vaid mõne sekundi kaugusele, seega tasuks lootustandva Kehtna jooksupoisi nimi meelde jätta.

U18 vanuseklassis, kes pidid läbima 3 kilomeetrit, oli klubi esindatud Artur Skatškovi ja Hardi Voometsaga. 25 jooksja seas oli Artur ajaga 9.54 kuues, Hardi 10.14-ga kaheteistkümnes. U23 vanuseklassis sai Karol Hanga 10 km distantsil kirja tubli 6. koha.

Erik Horni õpilased, lisaks varem mainitud Anete Randmale, kes küll Rapla jooksuklubi ei esinda, olid samuti kõrges mängus sees. Birgit Veldile U20 3 km distantsilt 11.56-ga pronksmedal, Karmen Langi oli 12.36-ga viies. Eric-Richard Pening jäi U20 kolmes kilomeetris ajaga 9.34 medalist vaid viie sekundi kaugusele. Eesti meistrivõistlused murdmaajooksus võib Rapla jooksuklubi jaoks lugeda igati kordaläinuks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare