7.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportMihkel Reino lõpetas KQK karikasarja teise kohaga

Mihkel Reino lõpetas KQK karikasarja teise kohaga

Mariliis Vest

Pühapäeval toimus Valgas külgkorvide ja quadide karikasarja viimane etapp. Hooaja kokkuvõttes saavutas soolomasinate MX Hobi klassi arvestuses auväärse teise koha Kehtna krossisõitja Mihkel Reino.

Reino terve hooaja eesmärk oli osaleda kõikidel KQK karikasarja etappidel, millest kuus olid planeeritud Eesti radadel ja üks Lätti. Koroonapaus tegi aga korrektuure ja hooaeg algas hiljem ning võistlusi oli kokku viis. Karikasari algas Kiviõlis MM-sarjaga, kus Reino saavutas esimesel päeval enda klassis neljanda koha, teise päeva kokkuvõttes oli ta kuues. Kolmas etapp leidis aset Tartumaal, mis lõppes Reinole hõbemedaliga, ning neljas Väike-Maarjas, kust ta tõi koju pronksmedali.

Vaatamata sellele, et Reinol tuli viimasest etapist tervislikel põhjustel loobuda, aitasid stabiilsed tulemused esimesel neljal etapil tagada sarja kokkuvõttes teise koha. KQK sari on loodud harrastussõitjatele, kus masinaklasse on kokku 17 ning sõidetakse nii kahe-, kolme kui ka neljarattaliste masinatega. Viie etapi jooksul said selles sarjas punktid kirja 42 sõitjat.

Tervest hooajast meeldis Reinole enim avavõistlus Kiviõlis. „Kuna eelmine hooaeg jäi vahele perelisa tuleku tõttu ja koroonaviirus lükkas hooaega edasi, ei osanud midagi oodata esimesest sõidust. Endalegi üllatuseks lõpetasin päeva neljanda kohaga ja vahe kiirematega ei olnud üldse midagi hullu,“ ütles ta. Nii tõusis ka enesekindlus ja oli hea hooajaga edasi minna.

Selleaastaseks ebaõnnestumiseks peab Reino viimaselt etapilt puudumist, sest hooaja vältel tundis ta end mootorrattal aina paremini ja oleks tahtnud viimasel võistlusel näidata head sõitu. Hooaja võtab Reino kokku aga positiivselt: „Nagu ütlesin, oli võistlemises 18-kuune paus sees ja raske oli kõrgeid sihte endale seada. Nüüd, kui hooaeg läbi, ütleks, et kõik läks oodatust paremini.“ Järgmisele hooajale läheb Reino vastu järgmise mõttega: „Kuna vanus on alles poisikese oma (31 a), lähen järgmisele hooajale veel julgemalt vastu.“

Esikoha omanikule Kaarel Aamerile jäi Reino enda sõnul eelkõige alla just vastupidavuses. „Tema suutis oma taset hoida terve sõidu vältel, aga minul olid teatud ärakukkumised just füüsiliselt. Kindlasti on meie erinevus treenimises, sest tema teeb motikaga rohkem trenni ja tänu sellele on tal seda taset lihtsam hoida. Minul on kindlasti vaja parandada oma füüsilist seisundit ja vaeva näha mingite elementidega, mida motokrossi sõitmine nõuab.“

Reino sõnul Raplamaal krossimehi jagub ning kuna Eestis on mitmeid erinevaid võistlussarju, on Raplamaa esindatud igal pool. Selleks hooajaks loodi ka RXT Motoklubi, mis püüab enda alla koondada kohalikud krossimehed ja kõike koos teha. „Eks klubi on värske, aga ajapikku näen selles väljundit kõigile, kes tahavad sellise spordialaga tegeleda,“ ütles Reino.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare