4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedPille Mukk juhib ka järgmisel ametiajal Rapla haiglat

Pille Mukk juhib ka järgmisel ametiajal Rapla haiglat

Reedel usaldas Rapla haigla nõukogu haigla praeguse juhi Pille Muki sellesse ametisse ka järgmiseks ametiajaks, kuna nende jaoks on Muki näol tegemist väga hea juhiga.
Mukk sõnas, et tema jaoks on sel tööl jätkates jätkuvalt kõige tähtsam kättesaadava kvaliteetse ja ohutu eriarstiabi osutamine maakonna elanikele, kasutades selleks efektiivseid tõenduspõhiseid ja ohutuid ravimeetodeid. "Samuti tuleb silmas pidada haigla jätkusuutlikku arengut ja ka riigi tervishoiuressursside optimaalset kasutamist. Osutame eriarstiabi, töötab erakorralise meditsiini osakond ning maakonna inimestele on väga oluline ka õendushooldusosakond," lisas Mukk.
Lähiajal ei ole Mukil plaanis eriarstiabis uusi erialasid juurde tuua (hetkel on neid 17), kuid tema sõnul erialade mahud periooditi mõnevõrra muutuvad. 
"Üheks oluliseks arenguks viimasel ajal ning veelgi tugevamat kaalu lähiaastatel on saamas iseseisva õendusteenuse areng eriarstiabis, kus eriarstiga paralleelselt, kuid siiski iseseisvalt toimetav eriõde saab lahendada krooniliste haigustega patsientide probleeme ja hinnata ka vajadust juhtida patsienti õigeaegselt tagasi eriarsti vaatevälja," rääkis Mukk, lisades, et eriarstide kättesaadavus on täna Raplamaa inimestel nii mitmelgi erialal parem, kui seda on suuremates linnades ja haiglates. 
Lähiajal püüab haigla leida ka võimalusi, kuidas patsiendid, kes on jälgimisel erialakeskustes Põhja-Eesti Regionaalhaiglas Tallinnas, saaksid vahevisiite ja olulisi analüüse-uuringuid teha kodule lähemal Raplas. Mukk lisas, et osal juhtudel on võimalik teha vastavalt inimese terviseprobleemile valik, kas spetsialisti on optimaalsem tuua inimese juurde kodule lähemal või vastupidi liigub patsient edasi kõrgema ravietapi keskusesse. Kõik see kokku on aga väga kompleksne valdkond ning arengud võtavad omajagu aega.
 "Kuuludes Põhja-Eesti Regionaalhaigla kontserni, on kõigis haiglatöö valdkondades ühiseks nimetajaks kontsernisisene pädevusjaotus. Täna tajun, et see on kindlasti meie tugevus Raplas maakonna üldhaiglana toimetades," lisas Mukk.
Haigla ja perearstikeskuse koostöö kohta arvas Mukk, et see on kindlasti varasemast sujuvam mõlemalt poolt vaadates. Inimeste jaoks on ka mugavam, et puudub füüsiline vahemaa, kui perearst on näiteks suunanud haigla poolele uuringute või teenuste saamiseks. Hetkel on ka töös mitmed nii-öelda patsienditeekondade projektid, mille eesmärk on inimeste sujuvam liikumine ning hakkama saamine nii tervishoiu- kui ka sotsiaalsüsteemis, kui tekib abivajadus.
Mukk tõi välja ka praegused eesmärgid ja suurimad väljakutsed: „Käesoleva aasta viimased 8 kuud on kõigi haigla tegevuste juures saanud tugeva "Covid-19 pitseri". Praegu on põhieesmärgiks kogu tööelu korraldamine, lähtudes viirusvalvsusest, et meie personal püsiks terve, et majas viibivatele patsientidele ei oleks ohtu nakatuda koroonaviirusega ning et suudaksime jätkata plaanilise töö kõigi erialade ning mahtudega. 
Igapäevases elus tähendab see haigla jaoks väga paljude töökorralduslike protsesside teistsugust toimimist, kui olime seni kõik harjunud. Samuti on viiruskriisi mõju haigla eelarvele tuntav. Haigla eesmärk on jätkuvalt olla ka tunnustatud tervishoiuvaldkonna tööandja maakonnas. Haiglas töötab suurepärane kollektiiv ning neile arenguvõimaluste pakkumine ning hooliva töökeskkonna arendamine on minu kui haiglajuhi üks suurimaid väljakutseid täna.“ 
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare