Ilmselt meenub stoovitud porganditega paljudele lapsepรตlv. Kindlasti olen neid isegi lapsena saanud, kuid erilist emotsiooni see roog siis ei tekitanud. Porgand tundus ikka kรตige parem niisama toorena, frikadellisupis vรตi hautatud kรถรถgiviljade seas. Mujal roogades see vรคga peale ei lรคinud. Kui aga รผhel hetkel oli ports porgandeid seisma jรครคnud, tuli neile mingi huvitavam rakendus leida. Ja leidsin Nami-Nami toidublogist stoovitud porgandid, mille kohta on รถeldud, et see on nagu supp-praad-magustoit รผhes roas.
Ilmselt kรตige paremini sobivad stoovitud porgandid liharoogade ja kartuli kรตrvale. Kui sellele รผrte soovitakse lisada, on sobilikud nรคiteks petersell vรตi estragon, katsetada vรตib ka riivitud muskaatpรคhkli lisamisega. Kes tahab seda rooga veidike tervislikumaks muuta, vรตib nisujahu asemel kasutada kaeratรคisterajahu ning vรตi asemel oliiviรตli. Ja rรตรตsa koore asemel vรตib kasutada toorjuustu.
Antud kogustest jรคtkub neljale sรถรถjale.
Vaja lรคheb: 500 g porgandeid, 4 dl vett, 1 tl soola, 1 tl suhkrut, 1,5 dl 10% rรตรตska koort vรตi piima, 2 sl nisujahu, 2 sl vรตid.
Tee nii: Koori porgandid ja lรตika รตhukesteks ratasteks. Pane potti, lisa vesi ja maitsesta soola-suhkruga. Kuumuta keemiseni ning keeda porgandid peaaegu pehmeks. Sega jahu ja rรตรตsk koor/piim, lisa porganditele ja sega hoolega. Sega juurde vรตi. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud. Serveeri soojalt. Sobilik liharoogade ja kartuli kรตrvale.




