Retsept: Stoovitud porgandid

0
65
Foto: Helerin Väronen.

Ilmselt meenub stoovitud porganditega paljudele lapsepõlv. Kindlasti olen neid isegi lapsena saanud, kuid erilist emotsiooni see roog siis ei tekitanud. Porgand tundus ikka kõige parem niisama toorena, frikadellisupis või hautatud köögiviljade seas. Mujal roogades see väga peale ei läinud. Kui aga ühel hetkel oli ports porgandeid seisma jäänud, tuli neile mingi huvitavam rakendus leida. Ja leidsin Nami-Nami toidublogist stoovitud porgandid, mille kohta on öeldud, et see on nagu supp-praad-magustoit ühes roas.

Ilmselt kõige paremini sobivad stoovitud porgandid liharoogade ja kartuli kõrvale. Kui sellele ürte soovitakse lisada, on sobilikud näiteks petersell või estragon, katsetada võib ka riivitud muskaatpähkli lisamisega. Kes tahab seda rooga veidike tervislikumaks muuta, võib nisujahu asemel kasutada kaeratäisterajahu ning või asemel oliiviõli. Ja rõõsa koore asemel võib kasutada toorjuustu.

Antud kogustest jätkub neljale sööjale.

Vaja läheb: 500 g porgandeid, 4 dl vett, 1 tl soola, 1 tl suhkrut, 1,5 dl 10% rõõska koort või piima, 2 sl nisujahu, 2 sl võid.

Tee nii: Koori porgandid ja lõika õhukesteks ratasteks. Pane potti, lisa vesi ja maitsesta soola-suhkruga. Kuumuta keemiseni ning keeda porgandid peaaegu pehmeks. Sega jahu ja rõõsk koor/piim, lisa porganditele ja sega hoolega. Sega juurde või. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud. Serveeri soojalt. Sobilik liharoogade ja kartuli kõrvale.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare