-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
SportRaplamaa Jalkafestile tuleb kõnelema rahvusvahelise pagasiga füsioterapeut Marii Meinberg

Raplamaa Jalkafestile tuleb kõnelema rahvusvahelise pagasiga füsioterapeut Marii Meinberg

Sisuturundus

Marii Meinberg on Raplamaalt Kaiust pärit naine, kes reisinud mööda maailma ning nüüd leidnud lõpuks tagasitee kodulinna.

Marii on rännanud ja elanud nii Inglismaal, Hispaanias, Ameerikas kui ka Austraalias. Viimasest riigist naasis ta täpselt siis, kui maailmas valitses üks suur segadus ja keeruline aeg. Nimelt tuli ta kodumaale tagasi plaaniga, et hakkab siin oma erialast karjääri üles ehitama, kuid mis juhtus, oli see, et äkki olid kõik spordiklubid korraga oma uksed ajutiselt sulgenud.

Sellepeale ei jäänudki Kaiu tüdrukul muud üle kui hakata sotsiaalmeedias kuulutama, et otsib oma erialale rakendust. Ei läinudki kaua mööda, kui temaga võttis ühendust Raplamaa Jalgpallikooli tegevjuht Taavi Tüvist, kes talle üsna ruttu ka tööd pakkus.

Taavi Tüvist: „Mariiga oli selles mõttes lihtne, et me saime kokku, vestlesime veidi ja kohe sai selgeks, et inimene teab, millest ta räägib, ta on oma erialast huvitatud, teeb seda südamega ja seeläbi on ka selles hea. Tegelikult mõtted füsioterapeudist kui sellisest olid meil endil olemas ka juba varem ning nüüd oli selge, et seda võimalust ei saa käest lasta.“

Täna töötabki Marii Raplamaa Jalgpallikoolis füsioterapeudina. Ta on harinud end nii Tartu Ülikoolis kui ka Inglismaal magistriõppes, kus ta ka spetsialiseerus spordifüsioterapeudiks. Ta on aidanud kümneid, kui mitte sadu noori kehaliselt ette valmistada võistlusteks, et ennetada vigastusi. Sest nagu ta isegi ütleb: „Lihtsam on vigastusi ennetada, kui tegeleda nende tagajärgedega.“ Samuti õpetab ta noori mängijaid, kuidas oma vigastustega toime tulla, ja aitab neil taastuda, et taas tervena mängu naasta.

Marii Meinberg: „Minu üllatuseks paljud noored ei tea, millal nad tegelikult uuesti mänguks valmis on. Päris tihti hinnatakse enda taastumist liiga kõrgelt ja alahinnatakse n-ö vigastuse tõsidust. Minu töö on jälgida ja olla pidevas kontaktis mängijatega. Ma soovin, et nad oleksid minuga ausad, et ära hoida kõige hullemat. Teinekord pisivigastus vajabki kõigest väikest puhkust ning kui seda talle mitte anda, võib sellest kujuneda midagi, mis võib hiljem takistada veel mitmeski mängus osalemist.“

Vigastuste ennetamisest ja nendega toimetulekust tuleb Marii rääkima ka Jalkafest 2020-le 24. oktoobril Rapla kunstmuruväljakul. Seal on ta rahvale avanud lausa kaks töötuba, kus jagab kasulikke näpunäiteid kõikidele huvilistele.

Lisaks vigastustele võetakse päevakorda ka noorsportlaste toitumine, kus Marii annab nõu, tutvustab mõnd enda lemmikretsepti ning räägib, miks on oluline õigesti toituda, mida see meile annab ja kuidas üldse enda toitumist muuta.

Töötoad toimuvad kahes jaos. Vigastuste ennetamisest saab kuulda alates kl 12 ja noorsportlase toitumisest kl 14.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare