-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SportRaplamaa on Eesti meister lauamängude neljavõistluses

Raplamaa on Eesti meister lauamängude neljavõistluses

Ülle Laasner,

Rapla maleklubi

Lauamängude neljavõistlus on väga huvitav ala – siin tuleb olla väga mitmekülgne, alad on koroona, lauatennis, male ja kabe. Üks matš koosneb kaheksast kohtumisest vastasega: mängitakse kaks korda välkmalet (5 min), kaks korda välkkabet (3 min), kaks lauatennise setti ja kaks koroonasetti. Üks voor kestab tund aega. Kokku mängitakse maksimaalselt 7 vooru. Päev on pikk ja pingeline.

17. oktoobril toimusid Eesti meistrivõistlused lauamängude neljavõistluses Valtu spordimajas ja seda siin juba neljandat aastat. Samal ajal toimusid maakonna meistrivõistlused ning välja anti ka veteranide meistrivõistluste medalid.

Valtu spordimajja oli kokku tulnud neljavõistlejaid kogu Eestist: Saare-, Harju-, Pärnu-, Tartu- ja Raplamaalt, kokku 34 sportlast. Osalejate arvu korrigeeris epideemiahirm, tavapäraselt on olnud meistrivõistlustel siiski rohkem rahvast.

Naistest saavutas Eesti meistri tiitli Ülle Laasner Talvi Ainsare ja Margit Brokko ees. Samamoodi jagunesid ka maakonna meistrivõistluste medalid.

Meestest saavutas Eesti meistri tiitli Andres Kuusk Saaremaalt, hõbeda pälvis Valter Viisut ja pronksi Tambet Siemer Raplamaalt. Maakonna meistrivõistluste medalid jagunesid vanuserühmiti järgmiselt: meeste arvestuses 1. koht Tambet Siemer, 2. Olavi Pajumets ja 3. Heiki Sassian. Meesveteranid 60-69 arvestuses 1. koht Valter Viisut, 2. Ivar Sirp ja 3. Enn Viitkar. Meesveteranide arvestuses vanuses 70+ saavutas esikoha Aadi Kerno.

Tüdrukutest saavutas Helen Haljasorg Eesti meistrivõistluste arvestuses pronksi ja pälvis ühtlasi ka maakonna meistri tiitli.

Poistest saavutas Eesti meistri- ja Rapla maakonna meistritiitli Jaagup Pajumets, Eesti meistrivõistluste pronksi ja maakonna meistrivõistluste hõbeda Karl Erik Ode ning maakonna meistrivõistluste pronksi Kristo Kerno. Poisse osales sel korral Raplamaalt lausa 7.

Kokku osales Raplamaalt 20 lauamängijat ning saavutasime võistkondliku Eesti meistri tiitli Pärnumaa ees.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare