7.2 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated:

Kohila vald

26. oktoobril sai politsei teate, et Kohila vallas elumajas ründas 40-aastane mees tuttavat 63-aastast meest, kes sai viga.

26. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 15. oktoober kuni 19. oktoober varastati Kohila vallas metsakinnistult ligi 31m3 männipalki. Vargusega tekitati kahju ligi 2100 eurot.

Politsei- ja piirivalveamet

***

Päästeteated:

Ema ja kolm last said vingumürgituse

26. oktoobril kell 10.10 teatati häirekeskusele, et Rapla vallas Vaopere külas said kuuelapselise pere ema ja kolm last ahiküttega elumajas vingumürgituse. Kiirabi toimetas kõik pereliikmed haiglasse. Päästjate hinnangul imbus vingugaas perekonna eluruumidesse ahjust, mille siiber pärast kütmist liiga vara suleti. Elamus puudusid nii suitsu- kui ka vingugaasiandur.

Päästeamet tuletab inimestele meelde, et ohutuse tagamiseks tuleb kütta alati väga teadlikult – hoiduda tuleb ülekütmisest ning kütteseadme siibrit ei tohi liiga vara sulgeda. Vara suletud siibri tõttu tuppa imbuv nähtamatu ja lõhnatu, kuid ülimürgine vingugaas on tappev ja seda saab avastada ainult vingugaasianduri abil. Suitsuandur vingugaasile ei reageeri.

2019. aastal sai vingugaasi tõttu kannatada vähemalt 72 inimest 50 sündmuse käigus. Kõige rohkem said eelmisel aastal inimesed kannatada sündmuste käigus, kus vingugaas sattus ruumi seetõttu, et ahjusiiber oli liiga vara kinni pandud.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare