Armastus vene ja rootsi moodi

0
889

Sisuturundus

Rakvere Teater toob peagi Raplamaale kaks lavastust, mille mõlema keskmes on armastuslugu. Märjamaale saabub 6. novembril Eili Neuhausi lavastatud „Onu Vanja”, Raplasse 11. novembril põhjamaine saaga „Charlotte Löwensköld”.

Anton Tšehhovi „Onu Vanja” tegevus toimub metsade keskel maamõisas, mida võtab vaevaks külastada haritud professor oma glamuurse noore naisega. Nende tulek pöörab pea peale mitte ainult mõisaelanike senise elukorralduse, vaid ka nende hinged.
Lavastaja sõnul on „Tšehhov suur meister, kes oskas tindi, paberi ja sõnadega lahti muukida inimese, kes oma igatsustes muutub järsku elavaks. See lugu räägib ka armastusest, üldinimlikest suhteprobleemidest, aga minu jaoks eelkõige inimesest, kes on tahtnud elada oma elu võimalikult hästi ning ühel hetkel küsib ta iseendalt, mida ma elult tahan?”
Osades Ülle Lichtfeldt, Jaune Kimmel, Helgi Annast, Laura Baumverk (külalisena), Hannes Kaljujärv (Vanemuine), Velvo Väli, Toomas Suuman ja Tarmo Tagamets. Etendust mängitakse reedel, 6. novembril kell 19 Märjamaa rahvamajas.

Sügisel esietendunud „Charlotte Löwensköld” on põhjamaine armastuslugu, mis toob meelde tänapäeval tihti kaduma kippuvad väärtused nagu au, uhkus, väärikus, eneseohverdus ja õilsameelsus. Selma Lagerlöfi romaanitriloogia põhjal teksti kirjutanud ja lavastanud Urmas Lennuk toob lavale ajastuloo, kus otsitakse armastust, tõde ja jumalat. Charlotte (Natali Väli) on pühendanud kogu oma armastuse pastor Karlile (Imre Õunapuu), kuid kirglik noormees otsib ennekõike jumala tõde.
Järgneb ootamatuid suundi võttev lugu, mis paneb tegelasi käituma arusaamatult, ent tuliselt – kõike seda selleks, et leida üles armastust, iseend ja oma õnne. Rapla kultuurikeskuses saab lavastust näha kolmapäeval, 11. novembril kell 19. Teistes osades Grete Jürgenson, Ülle Lichtfeldt, Silja Miks, Madis Mäeorg ja Eduard Salmistu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare