4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Märjamaa vald

28. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et 15. oktoobril helistas end pangatöötajana tutvustanud vene keelt kõnelev mees Märjamaa vallas elavale 74-aastasele naisele ja palus pettuse takistamiseks öelda talle pangakonto andmed ning kasutada PIN-kalkulaatorit. Naise nõusolekuta tehti tema kontolt lühikese aja jooksul välismaisele pangakontole neli rahaülekannet. Kelmusega tekitati kahju ligi 4000 eurot.

Politsei- ja piirivalveamet

***

Päästeteated

Kokkupõrge põdraga

28. oktoobril kell 17.12 teatati häirekeskusele, et Kehtna vallas Põllu külas on sõiduautole põder ette hüpanud ning nii inimene kui ka auto on saanud vigastada. Päästjad eemaldasid autol süttimisohu ning tõmbasid auto teelt. Hukkunud loomaga tegelesid edasi jahimehed. Kiirabi toimetas autojuhi tervise kontrollimiseks haiglasse.

Purkus põles puukuur

29. oktoobril kell 20.37 sai häirekeskus teate tulekahjust Rapla vallas Purku külas. Teadmata põhjusel oli põlema süttinud puukuur ning lahtine leek ohustas kõrvalasuvat elumaja ja teisi kõrvalhooneid. Päästjad asusid kohale jõudes kaitsma teisi hooneid süttimise eest. Kuur, kus oli hinnanguliselt 10 ruumi puid, hävis tules täielikult. Kustutustööd lõpetati kell 22. Tulekahju tekkepõhjus teada ei ole.

Tulekahjuhäire vineeritehases

31. oktoobril kell 9.16 sai häirekeskus teate Kohila alevist Jõe tänavalt, kus vineeritehases kadus tehnilise rikke tõttu katlas ventilatsioon ning toimus kontrollimatu põlemine katlas. Inimesed evakueeriti hoonest. Temperatuuri tõustes rakendus katlas automaatne kustutussüsteem, mis likvideeris põlengu. Päästemeeskond teostas läbi suitsuluukide tuulutuse ja katla ventilatsioon taastati.

Tuleetendus käivitas signalisatsiooni

31. oktoobril kell 18.38 teatati häirekeskusele, et Rapla linnas Tallinna maanteel asuvas hoones on tööle rakendunud tulekahjusignalisatsioon. Inimesed evakueeriti hoonest. Signalisatsiooni käivitas siseruumides toimunud tuleetendus. Õnneks tulekahju ei olnud. Päästeamet juhib tähelepanu, et tule kasutamisel siseruumides peab olema eriti ettevaatlik ning silmas pidama kõiki ohutusnõudeid. Tuleetendusel kasutatava inventari puhul peab veenduma, et ruumid on piisavalt kõrged ja ohutud vastava ürituse läbiviimiseks.

Järelevalveta lõkked

1. novembril kell 18.18 teatas mööduja häirekeskusele, et Rapla vallas Tamsi külas põleb kaks järelevalveta jäetud lõket ning sädemed lendavad tuule tõttu laiali. Päästjad leidsid kaks lõket, milles oli oksi põletatud. Päästjad kustutasid lõkked ning selgitasid kohale tulnud omanikule, et tuld ei tohi kunagi jätta järelevalveta.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare