2.7 C
Rapla
Teisipäev, 17 mai 2022
spot_img

Raplamaa Jalkafest toimus juba üheteistkümnendat korda

Marko Kaldma, Raplamaa jalgpallikool

24. oktoobril toimus Rapla kunstmuruväljakul iga-aastane Raplamaa Jalkafest, kuhu oli kokku kutsutud külalisi Keilast, Kuusalust, Sauelt, Raplast ja Märjamaalt.

Tänavuse Jalkafesti põhisõnum oli: “Tule külasta ja osale kogu perega”. Lisaks jalgpalluritele olid oodatud festivali külastama ka kõik ülejäänud pereliikmed. Kokku osales festivalil ligi 250 last ja umbes sama palju lapsevanemaid, kelle jaoks oli festivalialal mõeldud erinevaid tegevusi nagu kastironimine, õnneloos, batuut, trikipallurishow ja -töötuba. Töötoad oli lastevanematele valmis pannud ka füsioterapeut Marii Meinberg, kes tutvustas huvilistele tervislikku toitumist ja vigastuste ennetamist. Samuti oli avatud kohvik.

Ehkki oli karta jahedamat vihmast ilma, ilmataat hoopis üllatas festivali rahvast mõnusa päikselise päevaga ning külm ei paistnud olevat vähemalt ühelgi osalejal mitte. Samas tundub, et ka selle peale oli Jalkafest mõelnud. Isegi kui hakkas jahe, sai kenasti koonduda telgi all olevate soojuskiirgurite alla. Neid oli seal üsna mitu ja tundus, et ruumi jätkus kõigile.

Lisaks Jalkafesti jalpalliturniirile toimus esmakordselt ka Noorteka CUP, kus osalesid hobimängijad Märjamaa, Kabala, Alu, Rapla ja Järvakandi noortekeskustest ja -tubadest. Sealgi said kõik osalejad pärjatud medalite ja tänukirjadega.

Sel aastal proovisime korraldamisel päris mitmeid uusi asju korraga rakendada. Tore oli näha, kuidas nii mõnigi lapsevanem omal algatusel näitas üles initsiatiivi ja korraldamisel kaasa aitas. Edaspidi soovime veel enam kaasata kogukonda ürituse organiseerimisel.

Festival lõppes magusa võiduga

Samal õhtul toimus Rapla kunstmuruväljakul ka Raplamaa JK esindusmäng, kus omavahel kohtuti Pärnu JK Vaprus II-ga. Hoolimata paduvihmast oli kohale tulnud ligi 100 pealtvaatajat, kes kohe nagu kiuste ei saanud poole pealt koju sooja minna, sest Raplamaa JK pakkus kodus lihtsalt nauditavat mängu. Isegi pead ei saanud pöörata, sest väravaid löödi iga natukese aja tagant ning ohtlikke olukordi karistusala lähedal aina tekkis ja tekkis. Hoolimata sellest, et Raplamaa esindusmeeskond juhtis tervet mängu, lõi mängijatel siiski vahepeal kirg lõkkele ning pealtvaatajad said näha tõeliselt emotsionaalset mängu, kuid mitte ebaviisakat.

Esmakordselt olid Raplamaa JK esindusmängu soojendamas tantsutüdrukud We Dance tantsustuudiost, kes tegid vägeva hip-hoptantsushow keset paduvihma. Ei tea, kas see oli see, mis mängijate meeleolu tõstis, aga igatahes võideti seekord kodumäng lausa punktiseisuga 7:1. Sellist mängu olid Rapla jalgpallisõbrad juba ammu oodanud!

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised