23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
SportTsüklokross võõrustas 233 jalgratturit

Tsüklokross võõrustas 233 jalgratturit

Ain Täpsi, Raplamaa Rattaklubi MTÜ

Laupäeval, 31. oktoobril toimus Rapla Vesiroosi tervisepargis tsüklokrossi üle-eestilise võistlussarja Lezyne CX karikasari 2020 V etapp nimega RMW Transport Rapla CX. Võistlejaid oli nii Eestist kui ka Lätist.

Ilm oli sügiseselt karge, aga tuulevaikne ja kuiv. Seetõttu oli kohale saabunud osalejaid rohkem, kui oodata oskasime: kokku käis rajal 233 jalgratturit. Raplamaa Rattaklubist osales kuus ratturit. Raplas võisteldi kolmandat korda. Sõideti 2,8-kilomeetrisel ringil. Rada oli põnev nii sõitjatele kui ka pealtvaatajatele. Leidus kiiremaid kruusalõike, liiva, pori, künkaid ja kunstlikke takistusi. Oleme raja iga aastaga sõitjatele huvitavamaks teinud. Kogemust tuleb juurde ja ka Vesiroosi tervisepargi korrastustööde järel on tekkinud võimalus kasutusele võtta uusi rajalõike.

Võistluspäeva esimene start anti 8-10-aastastele jalgrattasõidu huvilistele. Kõigile, kokku 34 osalejale, väljastati võistlusnumber 1 ja ajavõttu ei olnud. Läbida tuli neil üks pisut lihtsam ring. Teine start anti kuni 12-aastastele tüdrukutele ja poistele. Registreerunud oli kokku 40 jalgratturit ning neil tuli läbida kaks lihtsamat ringi. Alates kolmandast stardist suundusid võistlejad juba pisut pikemale ja keerulisemale rajale. Stardid anti vastavalt: 14-aastased sõiduajaga 25 minutit; 16-aastased sõiduajaga 30 minutit; meeste juunioride ja eliitklass sõiduajaga 60 minutit.

Päeva viimases sõidus osalesid meesseeniorid ning naiste juunioride ja eliitklassi sõitjad sõiduajaga 40 minutit. Võistluse absoluutarvestuse kiireim naine oli Mari-Liis Mõttus Haanja Rattakluist, kiireim mees Madis Mihkels Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist. Kõik tulemused on leitavad: https://www.racetecresults.com/.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare