-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedMärjamaa perearstikeskus muutis töökorraldust

Märjamaa perearstikeskus muutis töökorraldust

Märjamaa Perearstikeskus OÜ on andnud teada, et koroonaviiruse leviku hoogustumisega seoses on perearstikeskus sunnitud piirama vaba ligipääsu nende teenustele.

Alates 9. novembrist on perearstikeskus seega suletud patsientidele, kes ei ole varasemalt aega kokku leppinud. Oma aja saab registreerida telefoni teel. Seejärel pereõde jaotab haiged kategooriatesse abivajamise pakilisuse järgi vastavalt patsiendi seisundile ning võimalikule ohule tema elule ja tervisele ning lepib kokku vastuvõtuaja.

Perearstikeskuse ooteruumides kehtib 2+2 reegel ning soovituslik on saabuda vastuvõtule täpselt. Jätkatakse plaaniliste analüüside tegemist endiselt hommikuti kell 8.00–10.00, kuid kehtima jääb piirang ooteruumis viibijate arvule.

Perearstikeskuse hommikupoolsed ajad on planeeritud plaaniliseks ja profülaktiliseks tööks ning esmastele ägedate infektsioonitunnusteta patsientidele. Jätkatakse laste ennetavate läbivaatustega, sh ka vaktsineerimistega lastekabinetis teisel korrusel. Täiskasvanute tervisekontrolli kutsutakse plaaniliselt krooniliste haigustega patsiente, vähi sõeluuringutega hõlmatuid, ka teostatakse läbivaatusi ja tervisetõendite väljastamist tööle asujatele, juhi- ja relvaloa taotlejatele.

Kõik esmased (ka ägedate respiratoorsete viirusinfektsioonidega) pöördumised registreeritakse, pereõde kontakteerub patsiendiga ning lepib kokku edasise käsitluse.

Kõik ülemiste viirushaiguste sümptomitega patsiendid suunatakse SARS-CoV-2 testile vastavalt kehtivatele juhistele. Testi tulemuseta patsiendi vastuvõtu vajaduse perearstikeskuses otsustame kaugkonsultatsiooni teel.

Teadaoleva COVID-19 sümptomaatikaga patsientide jaoks on perearstikeskusel eraldi õhtused vastuvõtuajad.

Perearstikeskus tuleb meelde ka käte desinfitseerimise vajadust. Maskid antakse sisenemisel perearstikeskusesse tasuta. Maski kandmine perearstikeskuses on kohustuslik nii personalile kui ka patsientidele, välja arvatud alla 10 aasta vanustele lastele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare