6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
KultuurKaire Vilgats ja Dagmar Oja esitlesid Kehtnas oma esimest raamatut

Kaire Vilgats ja Dagmar Oja esitlesid Kehtnas oma esimest raamatut

Piret Linnamägi

Kehtna kooli oli 30. oktoobri õhtul kogunenud hulk rahvast, et kohtuda kahe särava naise, Kaire Vilgatsi ja Dagmar Ojaga, kes olid tulnud Kehtna raamatukogutöötajate kutsel esitlema oma verivärsket raamatut „Ilusad suured tüdrukud“.

Elulooraamatuid on kirjutatud väga palju, kuid 25 aastat sõbrannad olnud Kaire ja Dagmar elulooraamatut välja ei andnud. Võiks vahest öelda, et kaante vahele sai pandud tõde endist ja oma läbielamistest, mida paljud teha ei julge. „See oli suur saladus, et see raamat välja tuleb. Me ei tahtnud, et keegi jõuaks ette ja varastaks meie ideid. Ei tahtnud enne kaagutada, kui muna munetud. Nüüdseks on me “esimene ühine lapsuke“, nagu me seda raamatut naljatades kutsume, väljas olnud kuu aega ja uskumatu, et see nii soojalt vastu võeti,“ sõnas Kaire Vilgats.
Naised rääkisid, millised on nende n-ö kaks maailma: üks glamuurselt särav – Eurovisioni laululava rambivalguses publiku imetleva tähelepanu keskpunktis, teine – alateadlikud enesehävituslikud käitumismustrid ja hingeline ebakindlus, mis kaitsvate koduseinte vahel varjus. Kaks lauljat on särtsakad bäkilauljad, volüümika kehaga hellahingelised naised ja andunud emad, kes on oma naiseliku olemuse ja kaaluka keha aktsepteerimise teekonnal omandanud meedia abil omamoodi ikooni tähenduse.
Kaire sõnul pole see raamat ainult naistele, vaid see mõjub ka meestele. Kaire ja Dagmari vestlus kohalolnutega oli niivõrd sütitav, et saalis valitses haudvaikus. Neid kuulati suure huviga ning raamatu esitluse lõpus oldi kärmed küsimusi esitama. Ja siis läks lauluks ja pillimänguks: Kaire võttis kohvrist akordioni ja juba kõlaski koolisaalis säravate ja väga heade lauljate laul ning akordionimuusika. Kaire, kes on muusikakoolis seitse aastat akordionit õppinud, kuid pidevalt pilli ei mängi, tegi seda oskuslikult. Koos rahvaga lauldi tuntud estraadilaule.
Kohtumise lõpus sai igaüks, kes raamatu soetas, sinna pühendusega autogrammid, ning koduteele minnes kaasa mõtlemisainet, kuidas ennast armastada ning mõelda: juba see, et ma siia ilma sündisin, on väärtus ning ennast tuleb väärtustada.
Kohtumine kahe särava naisega sai teoks Kehtna raamatukoguhoidja Tiina Vaheri eestvedamisel. Kaasa aitas ka Kehtna klubi juhataja Sigrid Kalle-Vainula.
Järgmisena on Kaire ja Dagmar lubanud külastada Varbola kandi rahvast.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare