spot_img
-8.4 C
Rapla
Reede, 2 dets. 2022
spot_imgspot_img
SportSadolini spordihoone võõrustas Raplamaa jõutõstjaid

Sadolini spordihoone võõrustas Raplamaa jõutõstjaid

Mihkel Laurits

Rapla maakonna ja Rapla Spordiveteranide Koondise 2020. a meistrivõistlused peeti esmakordselt maakonnakeskuses Raplas.
Võistluspaiga valmistas eeskujulikult ette kohalik aktiiv eesotsas Kalev Kottoga. Eks tänapäevane moodne ehitis on ise juba hoopis midagi muud kui seni nähtud vana amortiseerunud ja iganenud tall. Tänast viiruseohtu sisaldavat olukorda silmas pidades oli ülitähtis, et võistlejad ja publik said füüsiliselt eraldatud, kuigi viibisid samas ruumis.
Kuna korvpallivõistlus oli peale tulemas, anti meile ajalimiit ja seetõttu alustasime võistlejate kaalumist juba varahommikul. Kokku käis kaalul kuusteist võistlejat, nii noori, mehi kui ka veterane ja noorte seas ka neiu, kes sai juhendi järgi võistelda meeste arvestuses. Sissejuhatava sõnumi ning võistlejate ja kohtunike tutvustamise järel algas tuline võitlus raskuste alistamisega kolmel jõutõstmise alal. Pilk protokolli ütleb, et Rapla maakonna 2020. a meistritiitli võitsid kehakaalude järjekorras:

kuni 59 kg Marianne Enok (Märjamaa) 205 kg
kuni 66 kg William Ilmari Ulvinen (Kohila) 390 kg
kuni 74 kg Heino Maiste (Märjamaa) 400 kg
kuni 83 kg Germo Pikani-Vanatua (Märjamaa) 515 kg
kuni 105 kg Märten Osijärv (Rapla) 562,5 kg
kuni 120 kg Janar Jõgimaa (Rapla) 590 kg
üle 120 kg Martin Kask (Rapla) 642,5 kg

Kõige tihedam oli konkurents kuni 83 kg kehakaalus, kus oli neli võistlejat. Võitjale järgnesid väikeste vahedega Tarvo Heinroos 505 kg, Jüri Haud 490 kg ja M1 veteranide klassi parim Armin Liivat, kõik Raplast. Parimad noorteklassis Germo Pikani-Vanatua 62,90 IPF GL punkti, William Ilmari Ulvinen 54,81 IPF GL ja Markus Jago-Jaagu (Märjamaa) 44,86 IPF GL. Parim lamades surumises Jüri Haud 20,83 IPF GL, teine Janar Jõgimaa 16,84 IPF GL, kolmas Tarvo Heinroos 16,83 IPF GL (kõik Raplast). Parimad absoluutarvestuses Germo Pikani-Vanatua 62,90 IPF GL, Märten Osijärv 60,70 IPF GL ja Martin Kask 60,44 IPF GL. M3 vanuseklassis oli veteranidest parim Ants Torri 46,53 IPF GL ja M4 vanuseklassis Heino Maiste 49,75 IPF GL.
Kokkuvõtteks võib lisada, et võistlus läks igati korda. Ebaõnnestunud katseid oli suhteliselt vähe. Enamik võistlejaid püstitas isiklikke tippmarke. Kõigile jagus diplomeid, medaleid, meeneid ja parimad said kenad karikad. Kohtunike Martin Vahtramäe, Ivo Kiisa ja Rain Saare tegevus oli kindel, ühtlane ja heal tasemel. Protokollisid Kalev Kotto ja Kristjan Kotto. Loodan väga, et 2021. a maakonna meistrivõistlused tulevad taas Märjamaal, siinses uues spordikeskuses. Raplamaa parimaid võõrustab selle kuu lõpupäevil Kunda linn, kus peetakse Eesti meistrivõistlused klassikalises lamades surumises.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused