2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
UudisedAlu mõisahärra kannab alates laupäevast maski

Alu mõisahärra kannab alates laupäevast maski

Alates laupäeva, 14. novembri keskpäevast kannab Raplas Tallinna maantee ääres seisev Alu mõisahärra kuju maski. See paigaldati talle MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal eestvedamisel. Maski kandev mõisahärra tuletab tänaval liiklejatele meelde, et praegusel ajal on mõistlik avalikes siseruumides ka ise maski kanda.

MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal juhatuse liige Katrin Klaebo rääkis, et selline idee võeti üle välismaalt. Mitmetes riikides on olulistele monumentidele paigaldatud maskid, et juhtida tähelepanu nende kandmise vajalikkusele. Klaebo ütles, et teadaolevalt on Alu mõisahärra esimene avalik kuju Eestis, millele mask on ette pandud.

“Esimese laine ajal katsid paljud kunstnikud üle maailma kujusid maskidega, et juhtida tähelepanu ettevaatusabinõudele aga ka kunstile. Kunstnikud jäid toona tegevuse ja tööta,” rääkis Klaebo. Ta lisas, et Alu mõisahärra valiti välja just seetõttu, et tegemist on Rapla sümboliga.

Klaebo avaldas lootust, et mask jääb Alu mõisahärrale ette seniks kuni praegused keerulised ajad möödas on.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused