15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedRaplamaa Sõnumite kodulehe kasutamise häirimine jõudis süüdimõistva kohtuotsuseni

Raplamaa Sõnumite kodulehe kasutamise häirimine jõudis süüdimõistva kohtuotsuseni

Eile, 17. novembril toimunud kohtuistungil kuulutas Pärnu maakohtu kohtunik otsuse, millega mõistis Raplamaa Sõnumite kodulehe tavapärases toimimises häiringuid põhjustanud eraisiku süüdi.

Lääne ringkonnaprokuratuuri Rapla osakond võttis menetlusse ning süüdistas eraisikut vastavalt Karistusseadustiku paragrahvi 207 lõikele 1 arvutisüsteemide toimimise ebaseaduslikus häirimises või takistamises andmete sisestamise, edastamise, kustutamise, rikkumise, muutmise või sulustamise teel. Tegemist on unikaalse kohtuprotsessiga, millesarnaseid toimub meie kohtutes vähe.
Juhtum jõudis politseisse, kui kannatanu ehk Nädaline OÜ tegi vastava avalduse ning andis teada, et maakonnalehe Raplamaa Sõnumid veebilehe tegevus on häiritud ning on alust arvata, et selle põhjustaja on konkreetne isik.
Prokuröri juhitud uurimine tuvastas, et süüdistatud isik oli OÜ-ga Nädaline töölepinguga seotud teatud ajavahemikul ning selle perioodi lõppedes ei omanud ta õigusi sekkuda ettevõtte veebilehe haldusesse. Tegemist on ajalehe Raplamaa Sõnumid veebilehega ning kodulehe toimimine oli isiku omavolilise tegevuse tõttu erinevatel ajavahemikel kohati mitme kuu vältel häiritud.
Prokurör jäi seisukohale, et sisestades teadlikult ebaseaduslikke käsklusi arvutisüsteemi, millega häiris Raplamaa Sõnumite internetiväljaande kasutamist, käitus süüdistatav ebaseaduslikult, kuivõrd ettevõtte volitusi tegutsemiseks ei olnud. Kaitsja jäi seisukohale, et volitused ei olnud tähtajalise töölepinguga siiski lõppenud ning kestsid edasi. Kohtunik Tambet Grauberg leidis, et süüdistatav on tegutsenud väljaspool oma volitusi ning mõistis mehe süüdi ja otsustas teda karistada rahalise karistusega.
Eilne kohtuistung oli kolmas selles kohtuasjas ning selle jooksul said nii prokurör kui ka kaitsja esitada oma argumendid. Kohtu poolt süüdi mõistetud Janno Kikkas andis kohtule teada, et soovib otsuse edasi kaevata.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare