Paf Eesti–Läti korvpalliliiga läks lühikesele mängupausile ning peale tulevad koondisemängud. Eesti koondist ootavad ees kaks kohtumist Venemaa ja Põhja-Makedoonia vastu. Esmaspäeval, 23. novembril sai selgeks, et Eesti koondisesse on kaasatud ka Avis Utilitas Rapla mängija Saimon Sutt (25).

Raplamaa Sõnumid rääkis Sutiga nii eesseisvast koondiseaknast kui ka liitumisest Avis Utilitas Raplaga hooaja algul. Ta ütles, et üks põhjus, miks ta otsustas liituda just Raplaga, oli peatreener Toomas Annuk. Nende koostöö ulatub juba aastate taha ning viimased paar-kolm hooaega on omavahel oldud tihedas kontaktis.
Samuti tuli jutuks Avis Utilitas Rapla viimane liigamäng enne koondisepausi, mis peeti laupäeva, 21. novembri õhtul. Rapla alistas võõrsil Tallinna Kalev/TLÜ 89:83. Sutt viskas selles mängus 14 punkti, võttis neli lauapalli ja andis viis resultatiivset söötu. Sutt sõnas, et sellise võidu pealt on kõigil hea tunne väikesele liigapuhkusele minna. Avis Utilitas Raplal on käesoleval hooajal tabelis kirjas kuus võitu ja viis kaotust.

Saimon, sa kuulud ainsa Avis Utilitas Rapla mängijana Eesti koondise koosseisu. Kas see on mängijana sinu soov ja eesmärk olla koondise tegemistesse kaasatud?
Jah, kindlasti. Ma arvan, et see on iga Eesti mängija unistus pääseda rahvuskoondisesse. See on minu jaoks auasi.

Kas liigamängude ajal ootad ka koondisepausi või suurt ootustunnet ei ole?
Otseselt ei oota. Keskendun liigamängudele. Praegusel keerulisel ajal polnud üldse kindel, kas koondisemängud tulevadki. Aga nüüd, kui need kätte jõudsid, on küll väike ärevus sees.

Ühes hooajaeelses intervjuus mainisid, et sul oli laual ka variante minna mängima välismaale. Miks langes lõpuks otsus ikkagi Avis Utilitas Rapla kasuks?
Seal oli erinevaid põhjuseid. Üks kaalutlus oli kindlasti maailmas toimuvad sündmused ja kõik koroonaga seonduv. Tean, et Austria liigast tunti minu vastu huvi, aga seal olid ka koroonapiirangutest tulenevad rahalised probleemid. Need panid põntsu Austria klubisse minekule. Rapla oli nii mänguliselt kui ka kõigi muude tingimuste poolest minu jaoks parim variant. Mul on olnud Toomas Annukiga hea klapp juba aastaid ja kõik sobis väga hästi, et Raplasse tulla.

Tean, et oled varem Annuki käe all mänginud. Kui palju see sind veenis, et just tema on Rapla peatreener?
Ikka veenis. Viimased kaks-kolm aastat oleme tihedalt suhelnud. Ta on tahtnud mind siia Raplasse juba mitu aastat. Nüüd langesid asjaolud kokku ja ma sain Rapla meeskonnaga liituda. Võin kindlalt öelda, et Rapla oli kõige parem variant ja ma tahtsin siia tulla.

Kui sa heidad pilgu tagasi hooajale Austria kõrgliigas, kus sa esindasid Oberwarti meeskonda, kui palju see kogemus sulle mängijana juurde andis?
Kõvasti. Tunnen, et arenesin seal nii vaimselt kui ka füüsiliselt ja sain mänguliselt paremaks. Öeldakse küll, et mis see välismaa ära ei ole, aga nüüd ma nägin oma silmaga tasemevahe ära. Mida kõrgem mängutase on, seda detailsemaks asjad lähevad. Pisiasjad hakkavad rohkem mängima.

Kas on kahju ka, et Austria kõrgliiga hooaega lõpuni ei mängitudki?
Ikka on. Samas ma saan muidugi aru, et ei olnud mingit mõtet mängijate tervisega riskida.

Mul on jätkuvalt meeles 3. novembril toimunud kodumäng BC Kalev/Cramo vastu ja seal teenitud võit. Mis oli see meeskonna iseloomujoon, mis aitas teil kaotusseisust otsustavalt välja tulla ja lõpusekunditel võita?
See oli ühtsus. Kõik olid ühe asja eest väljas. Me jäime kõik rahulikuks. Teadsime, et kaitse tuleb pidama saada. Rünnakul oli meil kohati õnne, kui panime rasked visked kotti. Vastastel ainult kaks mängijat põrgatasid ja sellest kadus neil mängurütm ära ja nii see võit tuli.

Pärast seda mängu valiti sind Eesti-Läti korvpalliliiga sümboolsesse viisikusse. Mida see tunnustus sinu jaoks tähendas?
Kindlasti tähendab see palju. See näitas, et kõik see kõva töö trennis on end ära tasunud. Kui ise mängid hästi ja võidud tulevad ka, on alati hea tunne. Ühest küljest ei tasu seda küll üle tähtsustada, aga samas on see muidugi meeldiv tunnustus. Kui ma Pärnus mängisin, valiti mind samuti sümboolsesse viisikusse. Enda jaoks on see enesekindluse boost (eesti keeles tõuge – SJ).

Varem oled mänginud Pärnu Sadama eest. Aastate jooksul on Rapla ja Pärnu vahel välja kujunenud teatav vastasseis või rivaliteet. Kas sul endal on nüüd Rapla särgis Pärnu vastu mängides eriline tunne?
Natuke on küll teistsugune tunne. Seal on ikkagi vanad sõbrad, treenerid ja mänedžer Johan Kärp. Natuke tahaks ikka näidata neile, et vaadake, millest te ilma jäite. Rapla ja Pärnu vaheline rivaliteet on kestnud juba aastaid ja see on vägev. Mõlemas kohas on palju fänne ja see muudab mängu elavaks.

Laupäeva õhtul mängisite võõrsil Tallinna Kalev/TLÜ vastu ja võtsite võidu 89:83. Kas see oli selles suhtes ideaalne tulemus, et nüüd saate minna võidu pealt koondisepausile?
Jah, kindlasti. Kõigil on hea meel sellest võidust ja see oli kindlasti ka vaimne tõuge. Saab väikesele puhkusele minna hea enesetunde pealt.

Veel neljanda veerandaja alguses olite kahepunktilises kaotusseisus, aga tulite sellest välja ja võitsite. Mul tekkis kohe paralleel sellesama BC Kalev/Cramo vastu saadud võiduga. Neljas veerandaeg oli taas väga tugev. Kas te olete neljanda veerandaja võistkond?
Ei teagi, võib-olla küll. Vaatasin mõni päev tagasi statistikat ja sealt tuli välja, et me oleme teisel poolajal tugevamad kui esimesel. Ei teagi, miks see nii on. Tundub, et esimesel poolajal oleme uimased ja ei mängi nii agressiivselt. Ma ei teagi, mille pealt me neljandal veerandajal jõudu leiame, sest meie rotatsioon on niigi väike. Poisid on tublid ja me võitleme alati lõpuni. Isegi kui vahe on kakskümmend punkti, me enne lõpuvilet alla ei anna.

Kui koroonaaeg peaks taanduma, kas siis plaanid veel end välismaal proovile panna?
Kindlasti liiguvad mõtted selles suunas. Olen agendiga sellest rääkinud, et kui pärast käesolevat hooaega koroonaolukord maha rahuneb, kaalun suvel oma võimalusi ja vaatan väljapoole ka.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare