13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
UudisedRapla kirikupargi kuusepuul süüdati jõulutuled

Rapla kirikupargi kuusepuul süüdati jõulutuled

On kujunenud traditsiooniks, et Rapla kirikupargis asuval kuusepuul süüdatakse tuled laupäeva õhtul, mis eelneb esimesele advendile. Ühtlasi kuulutab sel õhtul üks Rapla kihelkonna kahest vallavanemast välja jõulurahu. Laupäeva, 28. novembri õhtul tegi seda Kehtna vallavanem Indrek Kullam.

Jõulutulede süütamisele eelnes lühike üritus ja kontsert Rapla kirikus. Oma sõnavõtus pööras Indrek Kullam tähelepanu globaalsetele probleemidele rääkides nii Covid-19 levikust üle maailma kui ülerahvastumisega seotud probleemidest. Kõne lõpetas ta kihelkondliku jõulurahu väljakuulutamisega. “Kuulutan välja jõulurahu Rapla kihelkonnas ja terves maakonnas,” sõnas Kehtna vallavanem.

Muusikalise poole eest hoolitses laupäevasel üritusel pereansambel Eluallikas. Peale kontserti liiguti ühiselt kirikupargis asuva kuuse juurde ning lauldi tuntud jõululaulu “Oh, kuusepuu”. Selle laulu ajal süttisidki kuusepuul jõulutuled. Kirikupargis toimunud sündmusel osales üle saja inimese.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Vellos
29. nov. 2020 20:58

See, et iga aasta ehitakse elusat puud on 5+. Samas võiks kuusk vähe efektsemalt ehitud olla. Rohkem värve