1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedArmas lugeja, ole kaasatud

Armas lugeja, ole kaasatud

Mida teha, kui ma ei talu maski kandmist? Kuidas mõjutab COVID19 plaanilist ravi?

Kas sul on tekkinud COVID19 seoses küsimusi ning sooviksid neile asjatundlikku vastust?

Kirjuta oma küsimus Raplamaa Sõnumite kommentaariumisse kodulehel või facebookis. Me esitame sama küsimuse arstile ja vastust saad lugeda Raplamaa Sõnumite 9. detsembri lehest.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ann
30. nov. 2020 16:49

Millistel juhtudel on maski mittekandmine õigustatud? Kas vaid diagnoosi korral (haigusloost nähtav) või ka juhul, kui maksi kandes isik ise tunneb, et tervislik seisund halveneb? Näiteks ärevus ja sellega kaasnev hingamisraskus, akne/ herpese vm probleem näonahaga.

Kuidas peaks käituma isik, kes ei saa ilma turgutuseta vereanalüüsi anda (ajab minestama) ega vastuvõtule minna, aga oleks vaja mõne kroonilise haigusega seotult seda teha? Kuna isik kuulub riskigruppi, siis kas pigem lükata analüüside andmine edasi või ilma maskita Perearstikeskust külastada (viimane pole vist hetkel lubatud ?) ?

Huvituja
1. dets. 2020 10:34

Kas lasteaedade range kord, et vähegi nohuseid (aga hea enesetundega) lapsi ei tohi aeda tuua, on õigustatud? Eriti kui on öeldud, et 99% on laste puhul tegemist teiste hooajaliste haigustega.

Hmm
1. dets. 2020 10:36

Kas ükskõik missugune mask näo ees on igal juhul parem kui üldse mitte maski kanda? Ka juhul kui inimene kasutab näiteks korduvkasutatavat maski selliselt, et kannab, siis pistab vahepeal taskusse ja kannab uuesti nii mitu päeva järjest?