2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
KultuurKadrid rabasid Raplat

Kadrid rabasid Raplat

Aliis Sarapik, RAVANK-i noorsootöötaja

Üle-eestilise noorsootöönädala puhul andsid Rapla noortekeskuse noored kadrilaupäevale innovaatilise ja rõõmsa näo. Õhtuhämaruses võtsid kaunid kadrisandid laulu ja tantsu üles ning ühendasid Rapla tänavail sportliku kepikõnni ja liikluses grupina liikumise praktika.

Kultuuritaustaga noorsootöötaja Merike Rego loodud lustakas regilaul „lennutas“ kõnnikeppidega kadrid seiklema nii mööda kergeteid kui ka ületama sõiduteid ning läbima üheskoos valgustamata teelõike. Kadrielevus ajas küll vahepeal paaris- ja hanerealiikumise veidi sassi, kuid ka see oli õppimise osa.

Laulvad kadrid võeti soojalt vastu nii tänavail, poe akende taga kui ka ülekäigurajal teed andvates autodes. Kadrid said südamlikust vastuvõtust hoogu juurde ning peagi saatsid laulu ka keskväljaku trummid. Möödujatele lauldi ja sooviti distantsilt tervist ja õnne.

Naerune kadriseltskond suundus pärast tervislikku kadritamist noortekeskusse. Tehti kokkuvõte liikluses grupina liikumise ja kogu sündmuse kohta. Soe tee ja Maanteeameti kingiüllatused kõditasid tuju ning koju minnes kummitas vahva kadrilaul.

Laske kadril teele minna,

teele minna pimedasse,

liiklusesse sõgedasse,

märkama ja hoolima,

häid kombeid õppima,

kepikõndi proovima,

kadrid Raplat rabavad,

tervist, õnne soovivad.

Regilaulu autor Merike Rego

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare