-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SportMärjamaa SK ratsutajad teenisid aasta jooksul tubli medalisaagi

Märjamaa SK ratsutajad teenisid aasta jooksul tubli medalisaagi

Märjamaa külje all Loodna külas asuv Juurimaa tall on tuntud nii maaturismi kui ka ratsaspordi arendamise poolest. Juurimaal treenivad ratsasportlased esindavad kodumaistel ja rahvusvahelistel võistlustel Märjamaa spordiklubi.

Neid sportlasi on kokku ligikaudu viisteist. Viiel Märjamaa SK esindajal õnnestus lõppeval aastal võita täiskasvanute võistlustelt medal. Need olid Stella Brett Mesila, Carmen Peussa, Kärt Alehodžin, Reti Ojasalu ja Eve Haggi. Lisaks saavutas Annabel Aruksaar Ponikarika üldarvestuses esikoha.

Juurimaa talli treener Kristiina Raudnagel rääkis, et koroonaviirusest tingitud piirangud muutsid käesoleva aasta plaane tugevasti. Siiski said Märjamaa SK esindajad osaleda nii Eesti kui ka harrastajate meistrivõistlustel ning Stella Brett Mesila käis Riias ja Ruilas toimunud maailmakarikaetapil. Lõppeva aasta kõige eredama tulemuse eest Märjamaa SK ridades hoolitseski Mesila hobusel Nonsens K (omanik Marit Paluteder). 8. augustil toimusid Ruila külas Harjumaal Eesti meistrivõistlused takistussõidus, kus U25 vanuseklassis langes Mesila saagiks pronksmedal.

Ta võistles kahevoorulisel parkuuril, takistuste kõrgus oli 135 sentimeetrit, ja tulemuseks jäi 11 karistuspunkti. Medal tuli igati teenitult, sest ühtegi takistust ta maha ei ajanud ning takistusraja läbis ajaga 75 sekundit ja 82 sajandikku. Eesti meistriks tuli sel võistlusel U25 vanuseklassis Linda Randpere (RK Ruila Tall) hobusel Hudson Hornet.

Mõned nädalad pärast takistussõidu Eesti meistrivõistlusi osales Mesila Riias maailmakarikaetapil. See võistlus algas 4. septembril ning kestis kolm päeva. Võistlustules oli ta kõigil kolmel päeval, kuid oma parima tulemuse teenis just 4. septembril. 130-sentimeetriste takistustega kahefaasilisel võistlusel sai ta 15. koha. Mõlemad sõidud läbis ta puhtalt ning ühtegi takistust maha ei ajanud. Juurimaa talli treener Kristiina Raudnagel tõi välja, et viieteistkümnes koht 48 osaleja seas oli igati korralik saavutus.

Viimati võistles Mesila möödunud nädalavahetusel, kui toimusid U25 vanuseklassi takistussõidu Eesti sisemeistrivõistlused, ent seal tal kõige paremini ei läinud. 125-sentimeetriste takistustega sõidus teenis ta neljateistkümnenda ning 135-sentimeetriste takistustega sõidus viieteistkümnenda koha.

Eesti edetabeli kuues

Treener Kristiina Raudnagel ütles, et parema tulemuse maksis Mesilale tema enda viga, mille ta ühes raskes kohas tegi. “Õnne oleks võinud olla rohkem. Mesila on võimeline selles konkurentsis võistlema, aga seekord läks sedasi. Konkurents on U25 vanuseklassis väga kõrge. Kõik on seal tugevad sõitjad ja kõigil on head hobused,” rääkis Raudnagel.

Märjamaalt pärit Stella Brett Mesilal on tegelikult teine treener veel, kes on Kullo Kender. 2019. aastal tuli ta takistussõidus Eesti meistriks ning tänavu saavutas hõbemedali. Kender on pärit Tallinnast ning käib Juurimaal abiks treeninguid läbi viimas. Lisaks Mesila treenimisele aitab ta ka teisi ratsutajaid. Mesila on 21-aastane, kuid vaatamata noorele eale on ta ratsutamisega tegelenud juba viisteist aastat. Raudnagel meenutas, et tüdruk hakkas ratsutama juba kuueaastaselt ning alates viieteistkümnendast eluaastast on ta selle alaga tegelenud pühendunult.

“Juba kaheteistaastaselt tuli ta otse pärast koolipäeva talli ja oli seal kaheksa-üheksani õhtul,” rääkis Raudnagel tütarlapse pühendumusest ning lisas: “Ta on elav tõestus selle kohta, et kui sa oled pühendunud, võid saavutada, mida sa soovid.” Mesila asub Eesti ratsaliidu koostatavas edetabelis praegusel hetkel kuuendal kohal.

Veel neli medalit

Nagu varem välja toodud, teenisid lisaks Mesilale tänavuse hooaja jooksul medaleid ka teised Märjamaa SK esindajad. Carmen Peussa osales hobusel Corda harrastajate kolmevõistluse meistrivõistlustel Kosel. Need toimusid 12. septembril ning Peussa võttis CCN 80 tasemel esikoha. Kolmevõistlus koosneb koolisõidust, krossist ja takistussõidust. Võistluse lõpptulemus pannakse kokku koolisõidus ja krossis teenitud punktidest ning takistussõidus saadud karistuspunktidest.

Veel ühe medali teenis Märjamaa SK-le Kärt Alehodžin. Ta elab küll Tallinnas, kuid käib Juurimaal treenimas ning esindab seega Märjamaa SK-d. Tema teenis 9. augustil Ruilas peetud harrastajate meistrivõistlustel takistussõidus teise koha ning sai seega kaela hõbemedali. Tema hobune oli Soleil’s Casper. Sealjuures läbis ta raja karistuspunkte teenimata. Ruilas toimunud harrastajate meistrivõistlustelt tuli medaliga tagasi ka Reti Ojasalu hobusel Landora. 100-sentimeetriste takistustega rajal teenis ta kolmanda koha.

Rakendispordivõistlustel esindab Märjamaa SK-d Eve Haggi hobusega Vairi. Temale kuulus tänavustelt Eesti meistrivõistlustelt kolmas koht ja ühes sellega pronksmedal. 11-12-aastastele lastele suunatud Ponikarikas koosnes tänavu neljast etapist, millele lisandus finaaletapp. Üks osavõistlus neist peeti ka Juurimaal. Üldarvestuses saavutas Annabel Aruksaar Ponikarikas esikoha. Edukalt esines ka Marta Koit, kes tuli Ponikarika võitjaks võistkondlikus arvestuses. Tema tiimikaaslased olid Jessica Mölder ja Tuuli Toompark.

Hooaja viimased võistlused

Tähelepanuväärne oli seegi, et lõppeval aastal käis Juurimaa tallis abiks mitu Eesti mõistes tipptreenerit. Külalistreeneritena käisid seal Hanno Ellermann, Eva-Maria Vint Warmington, Renek Rosenberg, Riina Pill ja Katrin Pill. Kõik nad on Eesti ratsutamises tunnustatud nimed. „Oma võimaluste piires pingutame tippspordi poole,” sõnas Kristiina Raudnagel. Ühe näitena tõi ta välja, et eelmisel aastal vahetati Leaderi programmi toetusega välja Juurimaa talli maneeži pinnas. Oma õla pani alla ka ettevõte Pigipada OÜ.

Ratsaspordihooaeg kestab tavapäraselt jaanuarist detsembrini. Kuigi aasta hakkab lõppema, ei ole tänavune hooaeg veel päris läbi. Eeloleval nädalavahetusel toimuvad Niitväljal harrastajate sisemeistrivõistlused ning Raudnagel ütles, et Märjamaa SK loodab seal oma tänavust medalisaaki veelgi kasvatada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare