2.1 C
Rapla
Teisipäev, 25 jaan. 2022
Podcast

Kohila saalijalgpallurid on pärast “koroonamängu” eneseisolatsioonis

Neljapäeval, 3. detsembril toimus Kohila spordihoones saalijalgpalli Eesti karikavõistluste mäng JK Kohila ja NPM Silmet FC Sillamäe vahel. Kuigi Kohila võitis kohtumise tulemusega 8:6, tõusis see kohtumine tähelepanu keskmesse hoopis teistel põhjustel.

Järgmise päeva hommikul selgus, et mängu vilistanud kohtunik on andnud positiivse koroonaproovi. Sellest tulenevalt on kõik mängul osalenud JK Kohila ja samuti Sillamäe meeskonna mängijad eneseisolatsioonis. JK Kohila esindaja Martin Heinaru ütles, et selline korraldus jõudis mängijateni reede hommikul Terviseametist.

Seoses selle kohtumisega toimus esmaspäeval, 7. detsembril Eesti Jalgpalli Liidus ka koosolek, kus pandi paika, et saalijalgpalli hooaeg katkestatakse ajutiselt. Esialgse kava kohaselt on plaanis mängudega jätkata alles pärast aastavahetust, 3. jaanuaril. Eelmise nädala intsident pani keerulisse seisu ka Kohila spordihoone. Juhataja Aavo Kergand rääkis, et nendeni jõudis info koroonapositiivsest kohtunikust järgmisel päeval ehk reedel. Sellest andis märku Terviseamet.

Kergand lisas, et juba neljapäeva õhtul desinfitseeris koristaja kõik olmeruumid, kus mängijad ja kohtunikud viibisid. Pärast reede hommikul saabunud teadet tegi koristaja selle töö uuesti ära, et veenduda ruumide puhtuses. Kohila spordihoonet kinni ei pandud ning selle tegevus jätkub tavapärasel režiimil. Saalid on jätkuvalt inimeste kasutuses. Jõusaalis saab käia ning trenni saab teha ka suures saalis, kuid on otsustatud, et suuri üritusi ega võistlusi seal ei peeta.

Kergand rääkis, et 12. detsembriks oli Kohila spordihoonesse planeeritud saalijalgpalliturniir, aga see lükati edasi. “Meie töötajad kandsid juba eelmisel nädalal maske ja neid me kanname jätkuvalt. Oleme ettevaatlikud ja tähelepanelikud,” sõnas Kergand.

Uudisteportaali Delfi küsimusele, kas jalgpalliliit enne mängu kohtunikku kontrollis, vastas Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete osakonna juht Uiboleht: “Siit oleks laiem küsimus, kas Eesti korvpalli- või võrkpalliliigas kontrollitakse kohtunikke enne mänge. Ei. Samamoodi ka meil. Kohtunikud käituvad vastavalt oma enesetundele. Kui nad ei ole koroonahaigega kokku puutunud või ei tunne ennast halvasti, saavad mängule minna.”

spot_img

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kohila
13/12/2020 21:13

Kohila võitis 8:6 Sillamäed. Parandage!

5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised