-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 25 jaan. 2022
Podcast

Kuimetsas selgusid Eesti esimesed meistrid istevõrkpallis

Eesti Võrkpalli Liit

Möödunud nädalavahetusel selgusid Kuimetsa spordihoones esimesed Eesti meistrid istevõrkpallis. Osales üheksa meeskonda, seitse naiskonda ja kuus segavõistkonda, kokku peeti 61 mängu neljal väljakul.

Tarmo Rahuoja ATO spordiklubist selgitas, et need võistlused toimusid Kuimetsas tema initsiatiivil. “Käisin Itaalias ühel istevõrkpallivõistlusel ja sealt arenes edasi idee korraldada selline võistlus ka Eestis. Algul oli plaanis korraldada väiksemad võistlused, aga lõpuks leidsime, et hea oleks korraldada Eesti meistrivõistlused,” rääkis Rahuoja.

Meestest triumfeeris Tabula Rasa (Marek Piirimägi, Dmitri Korotkov, Margus Hoop), naistest võitis meistritiitli Team Teras (Laura Rogenbaum, Gertrud Alatare, Anna Helena Liiv, Kadi Kullerkann) ning segavõistkondadest oli parim IVK Tallinn (Ivar Liiv, Anna Helena Liiv, Mart Melles, Sander Melles, Laura Rogenbaum, Dmitri Korotkov, Kadi Kullerkann).

Nii meeste kui ka segavõistkondade arvestuses koos lastega mängides medalile jõudnud Meelis Stamm tõdes, et võistlused olid eriti nauditavad tänu perele. “Alati on tore lastega koos võrkpalliplatsil mängida ja kui mängud lähevad hästi, siis on see lisaboonus. Hea meel on tüdrukute üle, kes kohanesid kiiresti istevõrkpalli mängu reeglitega ja said edukalt hakkama (kolmanda koha). Samuti olid poisid tublid, sest jõudsime ju finaali. Saime toreda võrkpallipäeva ja suured tänud korraldajatele, kes uut võrkpallimängu võimalust aitavad koos alaliiduga propageerida,” rääkis Stamm.

Nii naiste kui ka segavõistkondade arvestuses meistriks tulnud Anna Helena Liiv on endise Eesti koondise istevõrkpallurist isa eeskujul istevõrkpalli juba lapsest saadik harrastanud. Ta tunnistab, et ajaloolist tiitlit võita oli suurepärane. “Väga-väga lahe. Naiste arvestuses veel eriti, kuna nii harva on saanud istepallis naiste turniire mängida. Kuigi selle saavutuse tegelik kaal polegi vist veel täielikult kohale jõudnud,” sõnas Liiv.

Turniiri parimad mängijad:

Parim naismängija: Kadi Kullerkann

Parim meesmängija: Karl Stamm

Parim parasportlane: Pirgit Nuut

Parim servija: Gertrud Alatare

Parim blokeerija: Anna Helena Liiv

Suurim punktitooja: Dmitri Korotkov

Universaalseim mängija: Margus Hoop

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised