-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedMiss Raplamaa jätab aasta vahele

Miss Raplamaa jätab aasta vahele

Tavaliselt on iga aasta detsembris toimunud Miss Raplamaa eelvoor, kus valitakse välja need kümme neidu, kes saavad võimaluse läbida missikool ja astuda kevadel finaalüritusel lavale, et välja selgitada, kes neist viib koju Miss Raplamaa tiitli. Novembri lõpus andsid aga korraldajad teada, et raske südamega on otsustatud aasta vahele jätta ning Miss Raplamaa 2021 jääb ära.

Otsus sündis Covid-19 olukorda silmas pidades, mistõttu suurte ürituste korraldamine on raskendatud. Miss Raplamaa 2021 oleksid korraldanud Kristi Värik ja Taagi Tellus. Nad tunnevad, et mitmekesi ühes ruumis pidevalt koos olemine on hetkeolukorras vastutustundetu, kuid missikooli ei saa läbi viia omavahel kohtumata. Samuti toovad nad välja, et pidevalt muutuvad reeglid võivad tekitada olukorra, kus finaalüritust ei lubatagi korraldada.

Eriolukorra mõjusid oli tunda juba tänavuse missiürituse korraldamisel. Kehtestatud piirangud tekitasid palju ebakindlust ja teadmatust ning juba kevadel oli korraldajatel keeruline otsustada, kas jätta finaalüritus ära või lükata edasi ning millise reaktsiooni need erinevad võimalused toetajates ning koostööpartnerites tekitavad. „Neile antud lubadusi ei olnud võimalik uues formaadis täita. Küsimusi oli rohkem kui vastuseid,” meenutavad korraldajad.

Lõpuks toimus finaal suve lõpus. Augustis korraldatud finaalõhtu oli eelnevatest aastatest tagasihoidlikum. Suvel oli keerukam ka osalevatele neidudele sobivat ajakava planeerida, sest keegi polnud sellise perioodiga arvestanud.

Sellest hoolimata alustas korraldusmeeskond tööd Miss Raplamaa 2021 planeerimisel. „Suures plaanis olid meil uue aasta plaanid ja mõtted paigas. Olime paika pannud eelvoorude ja finaalürituse kuupäevad, broneerinud ruumid, alustanud kuulutuste kujundamisega. Lisaks olime koostanud esialgse eelarve ja missikooli ajakava ning tegevusplaani. Olime juba suhelnud ka suuremate toetajate ja koostööpartneritega,” selgitavad nad.

Plaanis oli korraldada eelvoorud Rapla, Kohila ja Märjamaa koolides. Esimesed muremõtted tekkisid võimalusest, et koolide külastamist ei lubata. Ka paljud ettevõtted on kodukontorites ja osa töötajaid võivad olla mingil hetkel isolatsioonis. Seega tundus riskantne külastada ettevõtteid suure seltskonnaga ajal, mil see pole soositud. Tehtud töö plaanivad nad aga ellu viia aasta hiljem.

Otsus Miss Raplamaa 2021 ära jätta sündis novembri keskel. Korraldajad jõudsid seda mõtet juba varem vaikselt arutada, kuid viimase tõuke andis Miss Raplamaa algatajate Imbi Kalbergi ja Tiiu Susi toetus ürituse ärajätmisele.

Teisalt on ka toetajate ja sponsoritega probleem. Juba kevadel oli korraldajatel keeruline Miss Raplamaa eelarvet kokku saada, sest kavandatud finaalrürituse maht oli kordades väiksem ning seeläbi oli ka toetajatele raskem midagi vastu pakkuda. Tänases majandusolukorras on korraldajate hinnangul keeruline pakkuda kvaliteetset üritust nii osalejatele, külastajatele kui ka toetajatele. „Üheks viimaseks tõukeks oli kindlasti ka suurematelt toetajatelt saadud tagasiside – lubadusi keegi anda ei julgenud,” ütlevad Kristi ja Taagi.

”Meie kõigi ühine seisukoht oli ja on, et me ei soovi kellegi tervisega riskida ja otsustasime jätta ühe aasta vahele,” selgitavad korraldajad oma ühises pöördumises pikalt kaalutud otsuse tagamaid.

Miss Raplamaa sai alguse 1995. aastal ja sellest ajast pole kordagi tulnud üritust ära jätta. Korraldajad on aga optimistlikud, et vahele jäänud aasta ei mõjuta Miss Raplamaa jätkusuutlikkust ning 2022. aastal kohtutakse taas. Pigem ollakse seda meelt, et järgmisel aastal korraldamisega alustades on inimestel jälle suur huvi ja võimalikke missikandidaate ehk isegi rohkem kui kohti. „Kindlasti traditsioon jätkub ja väga ootame juba 2022. aasta ürituse korraldamisega alustamist,” ütlevad korraldajad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare