-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
SportMärjamaa jõutõstjatelt võimas punkt raskele aastale

Märjamaa jõutõstjatelt võimas punkt raskele aastale

Mihkel Laurits, treener, esindaja, võistleja, bussijuht

Jõutõstmise spordialal ei ole 2020. aastal saanud rahvusvahelisi võistlusi läbi viia. Seevastu Kilingi-Nõmmel peeti 12. detsembril juba neljandad Eesti meistrivõistlused jõutõstmises. Olukord on keeruline ja vaid kaks nädalat varem toimuma pidanud Eesti meistrivõistlused klassikalises lamades surumises Kundas jäid pidamata.

Aga paratamatus on see, et tuleb elada, töötada ja sportida viirusega käsikäes. Kokku osales 38 võistlejat: 7 naist ja 31 meest. Vähene osalejate arv võimaldas võistluse läbi viia ühe pika päeva jooksul, turvaliselt maskides ja ilma publikuta. Märjamaalt oli võistlejaid kümme: kaheksa noorsportlast ja kaks veterani, kes kõik andsid oma parima, ületades aladel taas ridamisi isiklikke rekordeid. See kajastus ka saavutatud kõrgetes kohtades.

Esimesena alustasid naised, kus noorim neist, Mariann Enok Märjamaalt, tuli kehakaalus kuni 63 kg Eesti meistriks. Meeste konkurentsis tuli kuni 66 kg kehakaalus Eesti meistriks William Ilmari Ulvinen tubli kogusummaga 397,5 kg. Kuni 74 kg kehakaalus kuulus pjedestaal täielikult Märjamaa SK võistlejaile. Eesti meistriks tuli esmakordselt M4 klassi veteran Heino Maiste kogusummaga 405 kg. Esmakordselt tuli Eesti meistriks lisaks eelnevalt võidetud pronksmedalile klassikalises jõutõstmises ka Germo Pikani-Vanatua kehakaalus kuni 83 kg suurepärase kogusummaga 532,5 kg.

Eesti meistrivõistluste hõbemedali pälvisid noorukesed Markkus Maimets (-66 kg) kogusummaga 247,5 kg, Aleksander Vassiljev (-74 kg) kogusummaga 387,5 kg, kes jäi seekord veel napilt alla Heino Maistele. Kuid neil kahel noormehel on veel ees neli aastat noorteklassis võistlemist. Pronksmedali võitsid Markus Jago-Jaagu (-74 kg) kogusummaga 352,5 kg ja võistluste vanim osaleja Mihkel Laurits (-120 kg) kogusummaga 522,5 kg. Viimase eesmärk oli tänu tervenemisele võtta oma nimele Eesti rekordid M4 vanuseklassi selles kehakaalus ja see sai täidetud – kokku tuli võistluste suurim rekordite ületus üheksa korraga, mis kindlustas karikavõidu ka IPF GL punktide järgi M4 vanuseklassis tugeva võistkonnakaaslase ees ja seega on sel aastal võidetud võimalikust kolmest kõik kolm karikat.

Noortest oli parim Märjamaa SK esimene võistkond koosseisus Germo Pikani-Vanatua, William Ilmari Ulvinen ja Aleksander Vassiljev 161,68 IPF GL punktiga. Ka teine koht Märjamaale koosseisus Markus Jago-Jaagu, Mariann Enok ja Sven-Eric Õunapuu 121,35 IPF GL punktiga.

Noored Tallinna veteranid tegid neil võistlustel imetegusid. Kõigepealt kükkis Margus Silbaum (-105 kg) Eesti kõigi aegade absoluutseks rekordiks 400 kg. Seejärel tegi kõigi aegade parima tulemuse lamades surumises Kaido Leesmann (+120 kg), kes kolmandal katsel fikseeris kindlalt raskuse 325 kg. Viimaseks võistluseks noorteklassis jäi see Germo Pikani-Vanatuale, William Ilmari Ulvinenile ja Sven-Eric Õunapuule. Edusoovid neile võistlemiseks juunioride klassis!

Kokkuvõtteks võib öelda: hea, et tehtud sai, sest varem oli alati teada, mis tuleb, aga praegu on ees üksnes teadmatus ja hea lootus. Seega, jõutõstjate parimad soovid kõigile saabuvasse uude aastasse!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare