-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedRaplamaal on kolm haiguskollet

Raplamaal on kolm haiguskollet

Teisipäevase seisuga on Raplamaal 162 koroonaviiruse aktiivset haigusjuhtu. Selle nädala kahe esimese päevaga lisandus maakonda 32 positiivset koroonatesti tulemust.

Nakatumisnäitaja 100 000 inimese kohta viimase 14 päeva jooksul oli teisipäevase seisuga Eestis 537,18. Raplamaal oli see näitaja 486,75. Sellega ollakse maakondadest Ida-Virumaa ja Harjumaa järel kolmas.

Terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp ütles teisipäeval, et hetkel on Raplamaal kolm kollet – üks ametiasutus, üks hooldekodu ja üks ettevõte. Täpsemat infot nende haiguskollete kohta ei avaldatud.

Esmaspäeval andis Rapla vallavalitsus teada, et seoses töötajate koroonatesti positiivsete tulemustega on vallamaja kaugtööl 4. jaanuarini. Kodanikega suheldakse telefoni ja e-posti teel. Rahvastikutoiminguid saab vastuvõtuaegadel Rapla kultuurikeskuse ruumides teha tavapäraselt.

Esmaspäeval toimunud vallavolikogu istungil mainis vallavanem Meelis Mägi olukorda Rapla vallas ja lisas, et kuna Rapla vald on kõige suurem, siis sinna lisandub iga päev ka kõige enam nakatunuid. Möödunud nädalal tuvastati Rapla vallavalitsuse töötajatel COVID-19. Osa töötajaid käis veel nädala alguses testi tegemas ja seega ei saanud vallavanem volikogule ka kolde lõplikku suurust öelda. Mägi lisas, et positiivse testi saanud töötajate seisund ei ole selline, et vajaks meditsiinilist sekkumist. Seega on ka positiivse testi saanud inimesed kodukontoris ja jätkub igapäevane töö.

Kuusiku hooldekodu juhataja Kristi Reinberg kinnitas kuuldusi, et majas on haiguskolle tekkinud. Esimene positiivne testitulemus saadi möödunud kolmapäeval. Hooldekodus on viidud läbi laustestimine, kuid Reinberg ei soostunud avaldama, kui palju inimesi haiguskoldes kokku on. Ta kinnitas, et nakatunute tervislik seisund on stabiilne. Samuti lisas ta, et personali osas oleks abikäsi vaja ja vabatahtlikud on appi oodatud. Olukorra lahendamiseks tehakse terviseametiga pidevalt koostööd. „Proovime sellest võidukalt välja tulla,” ütles Reinberg.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare