6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedTAI võtab koolitoidu tunnustamise aluseks Raplamaa kogemuse

TAI võtab koolitoidu tunnustamise aluseks Raplamaa kogemuse

Rapla maakonnas on koolitoidu tunnustamisel aastatepikkune traditsioon. Tähelepanuväärne on see, et Raplamaa kogemust on kõrgelt hinnanud Tervise Arengu Instituut (TAI) ja nüüd plaanitakse hakata seda kogemust rakendama ka teistes maakondades.

TAI tervise ja heaolu edendamise keskuse juht Tiia Pertel ütles, et praegu on kogu protsess veel varajases staadiumis. “Mõte on see, et ühe maakonna head kogemust hakataks rakendama ka teistes maakondades sarnaste kohalike meeskondade poolt, nagu Raplamaa on seda teinud,” sõnas Pertel. Ta lisas, et TAI poolt aidatakse Raplamaa metoodikat ette valmistada selleks, et rakendada seda teistes maakondades. Samuti plaanitakse koostöös Raplamaa spetsialistidega läbi viia nõustamisi ja koolitusi.

Millal võiks see kõik jõuda tegevusse? “Kuna ühegi konkreetse maakonnaga veel kokkuleppeid tehtud ei ole, pole ka edasise rakendamise ajagraafik paigas ning me ei saa välja tuua, millal sarnase metoodika alusel järgmine maakond oma koolide tunnustamiseni võiks jõuda,” ütles Pertel. Rapla maakonnas on koolitoidu tunnustamist eest vedanud turvalisuse ja rahvatervise spetsialist Ülle Laasner.

2020. aastal tunnustati maakonnas kolme kooli märgisega “Tunnustatud koolitoit Raplamaal”. Need olid Kohila gümnaasium, Märjamaa gümnaasium ja Alu kool. Märjamaa ja Alu puhul on tegu sedavõrd värske tunnustusega, et seda ei ole neile jõutud veel ülegi anda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare