-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedHakkasid kehtima piirangud jumalateenistustele

Hakkasid kehtima piirangud jumalateenistustele

Valitsus kinnitas COVID-19 piirangute korralduse, mille kõige suuremat mõju tunnevad Harjumaa ja Ida-Virumaa. Korraldusega piiratakse aga ka jumalateenistusi. Tänasest hakkas üle Eesti kehtima 50 protsendi ruumitäitumuse nõue jumalateenistustele siseruumides.

Siseruumides tohib pühakojas, kus pole statsionaarseid istekohti, üritusest osa võtta kuni 250 ja statsionaarsete istekohtadega üritusest kuni 400 inimest. Välitingimustes tohib avalikest jumalateenistustes või usulistest talitustest osa võtta kuni 500 inimest.

Siseruumis tuleb jätkuvalt kanda maske, tagada desinfitseerimisnõuete täitmine ja järgida muid viiruse leviku tõkestamise abinõusid. Maskikandmisele kehtivad tavapärased erandid: maske ei pea kandma alla 12-aastane laps või kui maski kandmine on tervislikul või mõnel muul põhjusel vastunäidustatud.

Samuti otsustas Valitsus pikendas hariduselu piiranguid kuni 10. jaanuarini (kaasa arvatud) 2021. Piirangute pikenemine puudutab üldhariduskoole, kutseõppeasutusi, rakenduskõrgkoole ja ülikoole. Nendes koolides, kus vaheaeg lõpeb enne 10. jaanuari, võib 1.-4. klass alustada õppetööd koolimajas. Piiranguid, mis hakkavad kehtima pärast 10. jaanuari, arutab valitsus kabinetinõupidamisel järgmisel nädalal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare