14.9 C
Rapla
Reede, 9 juuni 2023
UudisedÜksnes Rapla vald korraldab sel aastal ilutulestikku

Üksnes Rapla vald korraldab sel aastal ilutulestikku

Traditsiooniliselt korraldavad omavalitsused igaüks omal moel aastavahetusel ilutulestikku ja pidustusi. Sel aastal on kõik omavalitsused, välja arvatud Rapla, otsustanud ilutulestiku korraldamisest loobuda.

Kohila vallavalitsuse avalike suhete nõuniku Merle Beljäevi sõnul on otsustanud Kohila vald sel aastal ilutulestikku mitte korraldada ning ära jäävad ka ühiskogunemine ning vallavanema tervituskõne Kohilas Vabaduse platsil. Ka Kehtna vallavalitsus ei korralda ega finantseeri vallavanem Indrek Kullami kinnitusel käesoleval aastal aastavahetuse ilutulestikku.

Märjamaa vallavalitsus ei ole juba aastaid ilutulestikku korraldanud, vaid Märjamaa alevi inimesed on ise alevi keskväljakule kogunenud ning seal ilutulestikku korraldanud. Märjamaa abivallavanem Ott Valdma ütleb, et ilmselt läheb nii ka sellel aastavahetusel. „Küll paneks inimestele südamele, et nad koristaksid enda järelt ise järelejäänud prügi. Seni on see olnud vallavalitsuse haldusosakonna ülesanne,” ütleb Valdma.

Rapla vallavalitsuse meediaspetsialisti Katrin Kruusimägi sõnul on Rapla vald otsustanud tänavu ilutulestikku küll korraldada, kuid inimesi ühiselt seda vaatama ei kutsuta. „Ootame, et inimesed ei koguneks keskväljakule, mis on suure tõenäosusega ilutulestiku laskmise ajal piiratud, vaid jälgiksid tuld eemalt linnatänavatelt või koduhoovist,” ütleb ta. Rapla vallavalitsus kulutab ilutulestikule sel aastal 3000 eurot (lisandub käibemaks).


0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused