-5.1 C
Rapla
Teisipäev, 28 nov. 2023
SportAivar Kuusmaa arvati Eesti korvpalli kuulsuste halli

Aivar Kuusmaa arvati Eesti korvpalli kuulsuste halli

Eesti korvpall tähistas 2020. aastal oma sajandat sünnipäeva ning selle puhul lisandus korvpalli kuulsuste halli 12 uut liiget. Viimasena omistati see au endisele Avis Utilitas Rapla peatreenerile Aivar Kuusmaale.

Raplas täitis Kuusmaa peatreeneri ülesandeid aastatel 2014-2018. Parima tulemuseni viis ta Rapla meeskonna 2017. aasta kevadel, kui võideti hõbemedalid. Pronksile tüüris ta meeskonna 2015., 2016. ja 2018. aasta kevadel. Eesti koondise liikmena saavutas ta 1993. aasta EM-il kuuenda koha. Kalevi meeskonnaga tuli 1991. aastal Nõukogude Liidu meistriks ning on Tallinna Standardi, Tallinna Kalevi ning BC Tallinnaga seitsmekordne Eesti meister. Treenerina on tal samuti ette näidata kolm Eesti meistritiitlit Tallinna Kalev/Cramo meeskonnaga.

Eeskätt on Aivar Kuusmaa jäänud korvpallisõprade mällu kui virtuoosne viskaja, kellesarnaseid kaugpommitajaid on Eestis raske kõrvale panna. Eesti korvpalli kuulsuste hallis on nüüd 24 liiget: Jaak Salumets, Aleksei Tammiste, Ilmar Kullam, Jaak Lipso, Heino Enden, Joann Lõssov, Tiit Sokk, Valve Lüütsepp-Kaasik, Ene-Lille Kitsing-Jaanson, Heino Veskila, Jaroslav Dudkin, Herbert Niiler, Selma Multer, Tartu Ülikooli naiskond (TRÜ), Erich Altosaar, Anatoli Krikun, Edgar Naarits, Tõnno Lepmets, Martin Müürsepp, Valdu Suurkask, Heino Kruus, Priit Tomson, Maret-Mai Otsa-Višnjova ja Aivar Kuusmaa.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused