3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedRapla hooldekeskust ootab ees renoveerimine

Rapla hooldekeskust ootab ees renoveerimine

Käesolev nädal on Rapla hooldekeskuses väga töine, sest tuleb vabastada senine pind, et saaks alata hoone renoveerimine.

Rapla hooldekeskuse juhataja Anne-Ly Pedaja ütles esmaspäevases telefonivestluses, et suurem kolimine oli planeeritud teisipäevaks. Kokkulepete kohaselt tuleb ruumid tööde teostajale anda üle esmaspäeval, 11. jaanuaril. „See nädal on kolimisnädal hooldekeskusel,” rääkis Pedaja.

Hooldekeskusega sama katuse all tegutsenud erihoolekandeteenust pakkuv Vahtra tugikeskus koliti juba mõnda aega tagasi Rapla Kesklinna kooli juures asuvasse õpilaskodusse. Osa sotsiaalkorterite elanikke on viidud üle Alu tugikeskusesse. Suurem kolimine ootas ees aga üldhooldusteenusel olevaid kliente. Ajutise pinnana on kasutada endise perearstikeskuse ruumid aadressil Lasteaia 12. Köögiosa kolib aga ajutiselt Rapla keskraamatukoguga sama katuse alla kohvikuruumidesse. Pedaja ütles, et ümberkorraldusi on püütud teha oma allüksuste piires.

Enne uue tervisekeskuse valmimist oli pikalt juttu perearstikeskuse ruumide amortiseerumisest ja kõrgetest küttekuludest. Pedaja rääkis, et vahepeal on ruumid värskema olemise saanud. Maja vastab täna tervisekaitsenõuetele. Seda on käinud kontrollimas päästeamet ja on moodustatud tuletõkketsoonid. Ajutine pind on juhataja sõnul ilus ja puhas. „Muidugi võiks osa ruume olla suuremad,” tõdes Pedaja. See ei puuduta niivõrd klientide eluruume, kuivõrd laopinda, mida on eelnevast napimalt. Edaspidi tuleb majarahval kahe maja vahel manööverdada. Pedaja on optimistlik, et sellega saadakse edukalt hakkama.

Päris tühjaks hooldekeskuse maja ei jää. Mõned sotsiaalkorterid jäävad majja ka renoveerimise ajaks. Sotsiaalkorterite elanikud kolitakse majasiseselt ümber ja sellest tulenevalt tuleb töid teha kahes etapis. Hooldekeskust hakkab renoveerima Expolio OÜ. Expolio OÜ juhatuse liikme Rene Heinsalu sõnul on tööde kahes etapis teostamine nende jaoks keerukam variant. Tänaseks päevaks on tegeletud ettevalmistustega. Esimeses etapis on kavas renoveerida maja lõunaosa, kuhu rajatakse ka lift. Suve alguseks peaks esimene etapp valmis saama ning seejärel saavad sotsiaalkorterite elanikud majasiseselt ümber kolida. Teises etapis renoveeritakse ülejäänud kolmandik põhjapoolsest osast. Tööd peaksid lõpule jõudma septembris.

Tööde käigus vahetatakse välja vee- ja kanalisatsioonisüsteemid, ventilatsioon ja küte. Heinsalu sõnul tehakse ära kõik sisetööd. Väljast soojustatakse maja sokliosa ning paigaldatakse päikesepaneelid.

Pedaja lisas, et projekt on vaadatud üle selle pilguga, et maja sees oleks edaspidi võimalik vajadusel osasid isoleerida. Seega on oma plokk erihoolekandel, sotsiaalkorteritel ja üldhooldusteenusel.

Pedaja selgitas, et tööde tulemusel klientidele küll suuremaid eluruume ei tule, kuid sotsiaalkorterite arvelt tekib juurde viis hoolduskohta. Lisaks saadakse uued puhtad ruumid ja paremad töötingimused töötajatele.

„Hoone renoveerimise ehitustööde kogumaksumus on 1 597 928,61 eurot,” ütles Rapla valla arendusjuht Heiti Vahtra. Veel on vald teinud kulutusi projekteerimisele, ekspertiisile ja omaniku järelevalvele kokku summas 50 112,48 eurot.

Vahendeid hoone renoveerimiseks on Rapla vald saanud kahest allikast. Kohaliku omavalitsuse hoolekandeasutuste hoonete energiatõhusaks muutmise ja hoolekandeasutuste energiatõhusate hoonete rajamise käivitatud meetmest saadi 414 028,39 eurot. Veel on kasutatud valitsuse poolt kevadel eraldatud koroonakriisi investeeringutoetust summas 590 966,49 eurot. Seega on projekti kogumaksumus 1 648 041,09 eurot, millest pisut üle miljoni moodustavad toetused ja ülejäänu valla omaosalus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare