4.4 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
UudisedTunnustused tervise edendajatele

Tunnustused tervise edendajatele

Ülle Laasner

Raplamaa tervisedendaja auhinda annab maakonna tervisenõukogu välja aastast 2011 ja Raplamaa tervise tegu aastast 2018. Samuti on 2018. aastast kolmas nominatsioon – tervislik ja turvaline töökoht, kuhu kahjuks sel aastal ühtegi kandidaati ei esitatud.

Laureaate tänatakse Raplamaa tervisedenduse konverentsil, mis toimub tõenäoliselt veebruari lõpus.

Raplamaa tervise tegu 2020

Vabatahtlikud abistajad eriolukorra ajal Rapla Hooldekeskuses – Siim Kasari ja Kenert Karm (esitaja Rapla Hooldekeskus)

Oktoobris kutsus Rapla Hooldekeskus endale abilisi, sest asutuses tekkinud eriolukorra tõttu oldi silmitsi kriisiga, kus iseenda jõududega hakkama ei saadud. Noored Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli esimese kursuse tudengid Siim Kasari ja Kenert Karm tulid julgelt hooldustöötajatele appi.

Noormeeste aval ja rõõmsameelne suhtlemine tõi endaga kaasa hooldusmeeskonnale uue hingamise, tervendavad muutused ning rõõmusära ja rohket energiat igasse tööpäeva. Ettevõetud igapäevaseid tööprotseduure viisid noormehed ellu enesekindlalt ja korrektselt koos positiivse suhtumisega, seljatades sel viisil vähimadki raskused. Siim ja Kenert andsid hooldustöötajatele ja eakatele nii füüsiliselt kui ka vaimselt sõnul kirjeldamatut tuge.

Raplamaa tervise edendaja 2020

Janne Liidik (esitaja Rapla vallavalitsus)

Tema tööks ja südameasjaks on pakkuda lastehoidu Rapla linnas, Märjamaal, Keilas ning lisaks pakub ta tugiteenuseid puuetega lastele.

Janne on hea koostööpartner Raplamaa omavalitsustele, tegeledes puudega laste tugiteenustega, tugiisikuteenuse ja toetava invatransprditeenusega. Tänu Janne loodud osaühingule Ridiradiralla saavad tuge ja abi nii puudega laps kui ka tema vanem.

Ott Ojand (esitaja Raplamaa Omavalitsuste Liit)

Kuigi TRE raadioga on olnud maakonna tervisenõukogul koostöö aastast 2012, mil olid tervisesaated eetris Noortefoorumi nime all ja saated toimusid kord kuus, on 2018. aasta sügisest saated iganädalased, aastas keskmiselt 45 saadet.

Ott Ojand on olnud saate „Tervist!” juht alates esimesest saatest, mis läks eetrisse 6. septembril 2018. aastal.

Tervisesaated käsitlevad teemasid üle elukaare ja väga erinevatest valdkondadest. Nii pole Ott peljanud rääkida naistearstidega rindadest ja emakakaelavähist, meestearstiga eesnäärmest, rääkimata suitsetamisest, alkoholist, narkootikumidest, liikumisest, vaimsest tervisest ja erinevatel turvalisuse teemadel. Ott saab kõikide teemade ja esinejatega suurepäraselt hakkama.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare